"Bunun lamı cimi yok katmayacaksın!"

"Bunun lamı cimi yok katmayacaksın!"

Gıda ve Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, etiket bilgilerine uymayan firmaların tepkilerini değerlendirirdi: “Yüzde 100 dana dediysen yüzde 100 dana olacak. Bunun içine tavuk eti katmayacaksın arkadaş, bunun lamı cimi yok...”

Gıda ve Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bakanlığın denetimlerinin şirketler tarafından eleştirilmesi üzerine sert açıklakmalarda bulundu. bir grup gazeteciylebir araya gelen Eker, etiket bilgisine uygun üretim yapmadıkları belirlenen ve bunun yanlışlık olduğunu iddia eden Apikoğlu, Pınar gibi firmaların itirazlarına da cevap verdi. Gıda denetimlerinin 4 bin 500-5 bin kişilik ekip tarafından belirli periyotlarla yapıldığını ifade eden Eker, “Apikoğlu’nun iyi bir firma olduğunu biliyorum tüketici olarak. Ama üretim etiketinde ‘yüzde 100 dana demişsin. Pınar da öyle. Yüzde 100 dana dediysen yüzde 100 dana olacak. Bunun içine tavuk eti katmayacaksın arkadaş. Bunun lamı cimi yok. Yüzde 100 dana deyip yüzde 30, 40, 50 tavuk eti koyacaksın. Bu tüketiciyi kandırmaktır. Bunun hijyenle, sağlıkla ilgisi yok. Ürüne katılmaması gereken bir şey katmaktır” diye konuştu.

ALMAYIN DEMİYORUM

Bakan Eker, ‘teşhir edilen firmaların ürünleri almayın’ gibi bir mesajları olmadığını da vurguladığı konuşmasında, “Ben demiyorum ki bu hastalık yapıyor, mikrop bulaştırıyor. Bu, etiket bilgisine uymuyor. Bu böyle bir suç” diye konuştu. Denetimlerde vebal duygusuyla son derece titiz ve hassas davrandıklarını belirten Eker, “Eskiden para cezası, faaliyetten men, toplatma gibi cezalar veriliyordu. Teşhir olmayınca bilinmiyordu. Herkes kendine çeki düzen verecek. Teşhir edilen firmalar mesela üretim hatlarını değiştiriyorlar. Eskiden tavuk ve kırmızı et ürünlerini ayna bantta yapanlar, şimdi bulaşmasın diye ayırıyor. Böyle olmalı” dedi. (Türkiye Gazetesi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.