Mehmet Topal Fenerbahçe'de

Mehmet Topal Fenerbahçe'de

Fenerbahçe Mehmet Topal transferini mutlu sonla bitirdi.

Fenerbahçe Kulübü Profesyonel futbolcu Mehmet Topal'ın transferi konusunda taraflarla anlaşmaya vardığını borsaya bildirdi. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıkalamada, sözleşme süresinin 4 yıl olduğu, Valencia Kulübü'ne bonservis tutarı olarak 4.5 milyon Euro ödeneceği belirtildi.

Açıklamada oyuncuya ödenecek yıllık garanti ücretin dökümü aşağıdaki şekilde verildi;
2012-2013 sezonu için garanti ücret 2 milyon Euro, maçbaşı 10 bin Euro;
2013-2014 sezonu için garanti ücret 2 milyon 50 bin Euro, maçbaşı 10 bin Euro,
2014-2015 sezonu için garanti ücret 2 milyon 50 bin Euro, maçbaşı 10 bin Euro,
2015-2016 sezonu için garanti ücret 2 milyon 50 bin Euro, maçbaşı 10 bin Euro,

Fenerbahçe yaptığı bu transferle Emre Belözoğlu'ndan sonra Galatasaray'da oynayıp Avrupa'ya giden bir oyuncuyu daha kadrosuna kattı. Ezeli rekabetin transferde de sürdüğü bu dönemde Fenerbahçe Galatasaray'a yıllar sonra bir gol daha attı.

Mehmet Topal'ın kariyeri

Futbola Malatya'da, 3 yaşında başladı. Çim sahanın bile bulunmadığı zor şartlarda yetişen Mehmet Topal, Malatya Belediyespor'un altyapısında oynarken 2002'de Çanakkale Dardanelspor'a transfer oldu. Çanakkale Dardanelspor'da başarılı futboluyla göz dolduran Mehmet Topal, Galatasaray ve Romen futbolunun efsane oyuncusu ve Galatasaray SK o zaman ki teknik direktörü olan Gheorghe Hagi'nin tavsiyesi ile 2006-2007 sezonu başında Çanakkale Dardanelspor'dan, Galatasaray'a 1.000.000 $ karşılığında transfer edildi.[1]

GALATASARAY

Galatasaray'ın o dönem teknik direktörü olan Eric Gerets tarafından ilk sezonunda zaman zaman forma şansı verien Mehmet Topal, kendini gösterme ve geliştirme imkânı yakaladı. Feldkamp'ın göreve geldiği 2007-2008 sezonunda ise bir süre Tobias Linderoth'un yedeği olarak bekledikten sonra, yıldız oyuncunun sakatlanıp sezonu kapatmasıyla birlikte ilk onbire girdi. Gösterdiği performans, Topal'a A Milli Takım'ın da kapılarını da açtı. İlk kez Türkiye-İsveç arasında oynanan hazırlık maçında A Milli Takım formasını giyen Mehmet Topal, Türk Milli Futbol Takımı 'nın Euro 2008'deki maçlarında da görev almıştır. Savunmanın göbeğinde de görev yapabilmekte olan Topal, Türk Milli Takımı'nın Almanya ile oynadığı yarı final maçında Gökhan Zan'ın sakatlığı ve Servet Çetin'in ağrıları nedeniyle oynayamamalarından dolayı Emre Aşık'la birlikte stoper pozisyonunda görev almış ve o pozisyonda da iyi bir performans göstermiştir. EURO 2008'de ki performansından dolayı birçok Avrupa Kulübünün transfer listesine girmiştir. 2008'in Temmuz ayında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton , Galatasaray'a 9 milyon Euro'luk bir teklif yapsa da sarı kırmızılı ekip bu teklifi reddetmiştir.[2]

VALENCİA

2009-10 sezonu Mehmet'in Galatasaray'daki son yılı oldu. 12 Mayıs 2010 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü'nden yapılan resmi açıklamada, Topal'ın, önümüzdeki sezon Valencia'ya transferinde oyuncunun kendisi ve Valencia kulübü ile her konuda anlaşıldığı belirtildi. Mehmet Topal La Liga'daki ilk golünü Sporting Gijon karşısında kaydetti. 2. golünü ise UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Stoke City'ye yaklaşık 30 metre mesafeden attı.

FENERBAHÇE

Topal 2012-2013 transfer döneminde Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.