Mescid-i Haram'a yönelik "terör saldırısı girişimine" tepkiler

Mescid-i Haram'a yönelik "terör saldırısı girişimine" tepkiler

İslam dünyası, Mescid-i Haram'a yönelik terör saldırısı girişimini kınadı

KAHİRE (AA) - İslam dünyasındaki çeşitli ülke, kurum ve kuruluşlar, Mescid-i Haram'a yönelik terör saldırısı girişimini kınadı.

Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Kuveyt, Tunus ve Sudan'ın yanı sıra Libya Başkanlık Konseyi, Irak Müslüman Alimler Birliği, Hamas, Fetih, Hizbullah, Lübnan Başbakanı Sad el-Hariri ve Mısır Müftüsü Şevki Allam, Suudi Arabistan'daki kutsal toprakların güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan terör saldırısı planlarını kınadı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, yayımladığı açıklamada, Suudi Arabistan'daki kutsal topraklara yönelik terör saldırısı planlarının "en sert şekilde" kınandığını belirterek Suudi Arabistan Hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade etti.

İİT Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin de saldırı girişimini kınayarak Teşkilat'ın terörle mücadelede Riyad ile dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı.

Kuveyt Dışişlerinden yapılan açıklamada, Mescid-i Haram'a yönelik terör saldırısı teşebbüsü "alçakça" olarak nitelendirdi ve Kuveyt'in Suudi Arabistan'ın yanında olduğu, güvenlik ve istikrar için alınan tüm önlemleri desteklediği aktarıldı.

Hamas'tan yapılan açıklamada da saldırı teşebbüsü kınanarak kutsal topraklarda güvenlik ve istikrarı sarsmayı hedefleyen bu tür eylemlerin yalnızca İslam düşmanlarına hizmet edeceği vurgulandı.

Tunus ve Sudan'ın yanı sıra Libya Başkanlık Konseyi, El-Ezher Şeyhliği, Irak Müslüman Alimler Birliği, Fetih Hareketi, Hizbullah, Lübnan Başbakanı Sad el-Hariri ve Mısır Müftüsü Şevki Allam da Mekke'deki kutsal toprakları hedef alan saldırı girişimini kınadıklarını duyurdu.

Mısır, Cibuti, Lübnan, Yemen, Arap Parlamentosu ve El-Ezher ile İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO) da daha önce yayımladığı açıklamalarda, kutsal toprakların güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan terör saldırısı planlarını kınadığını bildirmişti.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığından önceki gün yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin başta Mescid-i Haram olmak üzere kutsal topraklar ile umrecilerin güvenliğini hedef alabilecek eylemlere yönelik Cidde'de 1, Mekke'de ise 2 hücre evine baskın düzenlediği ve 1'i kadın 5 teröristi gözaltına aldığı duyurulmuştu.


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.