Mel Gibson Ve ''Ayrılık''

Mel Gibson Ve ''Ayrılık''

Evet İsrail tepkisinde haklı. Dünyanın gözü önünde yaşanan bir dramın gerçekliğiyle yüzleşmek kolay değil çünkü.

Yarım asır önce büyük dramın mağduru olan bir milletin bugün aynı dramın mağruru olduğunu kabul etmesi hiç kolay değil. Peki buna rağmen yaşananları söyleyenlerin akıbeti ne oluyor?

KÖTÜ YAHUDİ OLUR MU?

Katliamlar ve soykırımlar konusunda en hassas millet Yahudiler.. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altındaki bölgelerde yaşanan soykırımı bilmeyenimiz yok. Hollywood o dönemde yaşananlarla ilgili yüzlerce film çekti. Bu filmlerin yapımcıları hiç bütçe sıkıntısı yaşamadı. Milyonlarca izleyiciye ulaştılar. Oscar aldılar.. Filmlerin hemen tamamında Yahudiler mazlum, silahsız ve iyi insanlar iken, (istisnalar hariç) Nazilerin hepsi sadist, gaddar ve baskıcıydı. Yahudileri öldürmekten, gaz odasına atmaktan, sabun yapmaktan zevk alıyorlardı...
ABARTI VAR" DERSENİZ...
Kamuoyunda oluşturulan "antisemitizm" rüzgarının etkisiyle birlikte filmlerdeki abartıyı eleştirmekte mümkün değildi. "Bu kadar da olmaz " diyen bir eleştirmen başına neler geleceğini bildiği için bunu yazmaktan çekinir. Çekinmeyen bir eleştirmenin yada yönetmenin hayatı ise zindana döner..



MEL GİBSON'UN BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Tıpkı, 2004 yılında Hz. İsa'nın hayatını anlatan bir filme imza atan Oscar ödüllü oyuncu yönetmen Mel Gibson örneğinde olduğu gibi. Filmde Yahudilerin Hz.İsa'ya yaptıkları zulüm ve baskı anlatılıyordu. Filmin konusu duyulduğu andan itibaren Yahudi lobisi harekete geçmiş önce senaryoda değişiklik yapılmasını istemişler, ardından da filmin gösterime girmesini engellemek için çalışmışlardı. O film için hayal kırıklığı yaşasalar da sonrası için hedeflerine ulaşmışlardı. 5 yıldır Mel Gibson'un çektiği yada oynadığı bir filmi hatırlıyor musunuz? Gişe rekorları, kıran çok izlenen... Ve ilginçtir Hz İsa filmi dünyada ses getirmesine rağmen Oscar'a da aday gösterilmemişti.



YAHUDİ ALEYHTARI FİLM VAR MI?

İkinci Dünya Savaşı'nın bir çok tarafı vardı. Ama filmlerin hemen hepsinde Yahudi propagandası yapıldı. Nazileri iyi gösteren bir film çekilmedi. Buna da kimse itiraz etmedi..

Bugün roller değişti. Nazilerin yerinde Yahudiler, Yahudilerin yerinde Filistinliler var.

Tıpkı o zaman olduğu gibi şimdi de baskıyı, şiddeti, katliamı uygulan ülkenin askerlerine payına kötü rol düşüyor.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamın saklanır tarafı yok. Ellerinde taş olduğu için öldürülen çocuklar, canlı yayında yapılan baskınlar, işkenceler, insanlık dışı muameleler.. Bunların hepsi de var. Ama zalimin zulmünü kabul etmesi zor.. İşte bu yüzden İsrail'e hak vermek gerek. İnsanın gerçekle yüzleşmesi kolay olmuyor.


zaman

Etiketler :