Melih Gökçek Baykal'a meydan okudu

Melih Gökçek Baykal'a meydan okudu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'den CHP Genel Başkanı Baykal'ın sözlerine cevap geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Baykal'a 'hodri meydan' dedi. Nedeni de Baykal'ın ''Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak görevden alınırken hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na neden bir şey yapılmadı'' şeklindeki sözleri. Gökçek, Baykal'a ''Bir televizyon kanalında karşı karşıya gelelim. Bana konu başlıklarını versin tartışalım'' önerisinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisine yönelik yolsuzluk iddialarına ilişkin, elinde herhangi bir bilgi ve belge varsa, bunu savcılığa intikal ettirmesi gerektiğini söyledi. Bu bilgi ve belgeleri savcılığa intikal ettirmiyorsa bunun suç olduğunu ifade eden Gökçek, “Elinde bir belge olmadan bana iftira atıyorsa ki iftira atıyor, bu da suçtur” dedi.

Gökçek CHP Genel Başkanı Baykal'ın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak görevden alınırken hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na ilişkin hiçbir şey yapılmadığına sözlerine ilişkin, kendisinin herhangi bir dokunulmazlığı bulunmadığını söyledi.

Onurlu insanların gerçekten söylediklerini ispat eden insanlar olduğunu ifade eden Gökçek, “Sayın Baykal'ın elinde herhangi bir bilgi ve belge varsa, bu bilgi ve belgeyi hemen savcılığa intikal ettirmesi gerekir. Eğer savcılığa intikal ettirmiyorsa bu suçtur. Yok, eğer kalkıp da elinde bir belge olmadan bana iftira atıyorsa ki iftira atıyor, bu da suçtur” dedi.

Deniz Baykal'ın şu anda Türkiye'de bulunan siyasi partilerden en büyük ikinci partinin başkanı olduğunu, kendisinin de Türkiye'deki en büyük büyükşehir belediyelerinden ikincisinin başkanı olduğunu belirten Gökçek, Deniz Baykal'a bir televizyon programında karşı karşıya gelerek bu konuları tartışma önerisinde bulundu.

Gökçek; “benim de getireceğim bazı belgeler olacak. Örneğin şimdiye kadar gazetelere zaman zaman intikal eden, ama intikal ettiği halde televizyonlarda tartışma konusu haline getirilmeyen sayın Baykal'ın geçmişteki banka hesabı var. Yolsuzluk yaptı demiyorum, dikkat edin, banka hesapları var. Bu banka hesaplarını kamuoyunun önünde bir tartışalım, bakalım etik mi davranış, etik değil mi? Kamuoyu bir karar versin.

Ayrıca biliyorsunuz, daha önce CHP'nin sattığı bir genel merkez var. Bu genel merkezin alımında ve onarımında yolsuzluk yapılmıştır. Ben de bunun belgelerini getireyim tartışalım. Kimin dürüst olup olmadığı çok net olarak, daha güzel olarak ortaya çıksın.”

“CHP BENDEN ÇOK ÇEKTİ”

Bir gazetecinin, “Bu kadar belediye başkanı varken neden tek sizin isminiz geçiyor?” sorusu üzerine Gökçek, CHP'nin kendisinden çok çektiğini söyledi. Kendisinin CHP'ye yönelttiği eleştiriler nedeniyle partinin ciddi sarsıntı geçirdiğini iddia eden Gökçek, bunlardan birinin “CHP'yi barajın altında bırakacağız” sözleri olduğunu ve o dönemde de CHP'nin barajın altında kaldığını anlattı. Gökçek, “Tabi bunların acısı isteseniz de istemeseniz de unutulmuyor” dedi.

Bütün bunlardan dolayı CHP'nin kendisini hedef seçtiğini belirten Gökçek, “Varsa elinde belgen, ver kardeşim, vermiyorsan o zaman da ayıp ediyorsun. Yani iftira atma” diye konuştu.

 

Etiketler :