Gökçek: Partimde de Hizmet Hareketinde de İhtilaf Var

Gökçek: Partimde de Hizmet Hareketinde de İhtilaf Var

5N1K'ya katılan Melih Gökçek "Dershaneler konusunda birlikte hareket etmiş olan partim ve Hizmet hareketinde de her iki tarafta da ihtilaf var" dedi.

Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "Dershaneler konusunda birlikte hareket etmiş olan partim ve Hizmet hareketinde her iki tarafta da ihtilaf var" dedi.

CNNTürk'te yayınlanan 5N1K programına katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GökçekCüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı İşte Gökçek'in açıklamalarından satır başları.

"ADAY ADAYLIĞIMI 3 YIL ÖNCE AÇIKLADIM"

Ben aday adayı olduğumu yaklaşık 3 seneden beri tekrar ediyorum. Aday olacağımı da ümit ediyordum. Bu ümidim boş çıkmadı. Allah'ın lütfu ve partimin ve Sayın Başbakanın takdiri ile de aday oldum.

"SU SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Ankara'da eskiden sular akmazdı. Biz 2050 yılına kadar Ankara'nın su sorununu çözdük. Cumhuriyet tarihinin ilk iki yılındaki kadar yeşil alan yaptık.İnşallah bunlar devam edecek ama yeni konulan hedefler var. Mesela Ankara sanayinin iki numaralı şehri olmalı.

"METRO HEDEFİNDE ŞAŞMA YOK"

Dünyanın hiçbir ülkesinde metroları belediyeler kendi bütçelerinden uzun uzadıya yapamazlar. Ben de belediye imkanlarıyla 44 kilometre metroya başladım. Eğer 10 kilo olsa biterdi ama biz Ankaralılar adına bir uyanıklık yaptık. Eğer 44 kilometreye başlarsam kaldığı yerden devlet bunu devam ettirir ve dediğim gibi de oldu. Dolayısıyla hedefte herhangi bir şaşma yok. Bizden önceki metro ihale edildiğinde parası dışarıdan gelmişti ve ben bu zamana kadar onun borcunu ödemekle boğuldum.

"KARAYALÇIN'IN BORCUNU HALA ÖDÜYORUZ"

Metronun temelini attık diyorlar. Attık da biz onun borcunu ödüyoruz. İstanbul'daki yapılan metrolar kendi imkanlarıyla yapılıyor ve İstanbul'un borç alma ihtimali var. Bizim ise Karayalçın nedeniyle borç alma kabiliyetimiz yok. 20 yıldır her ay gelirlerimizin yüzde 25'i Karayalçın döneminden kalan borcun bedeli için kesiliyor. Daha da 10-15 yıl sürecek. Gidin Hazine'ye sorun. Gelirlerimizin yüzde 25'ine tabiri caizse el koymuş.

"DERSHANE KONUSUNDA BENİM KARARIM ÖNEMLİ DEĞİL"

Dershaneler konusunda birlikte hareket etmiş olan partim ve Hizmet hareketinde her iki tarafta da ihtilaf var. Bu nedenle her şekilde söyleceklerim yanlış anlaşılacağından bu konuda konuşmadım. Benim kararım hiç önemli değil. Uzmanlık alanım olmadığı için somut bir şey söylemek istemiyorum. Partim ve Hizmet oturup karar verecektir.haberler.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.