CHP anketindeki Melih Gökçek ve Mansur Yavaş farkı!

CHP anketindeki Melih Gökçek ve Mansur Yavaş farkı!

CHP’nin Mansur Yavaş’ı tercih etmesinin sebebi anketler çıktı. Muharrem İnce ve Haluk Koç isimleri ile istediği sonuca ulaşamayacağını anketlerde gören CHP yönetimi tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.

CHP'nin Ankara'da yaptırdığı anketlerde halkın yüzde 42'sinin desteğini alan Mansur Yavaş'ın Melih Gökçek'i geride bıraktığı ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, 'yüzde 30-34'te kaldı. Ak Parti'nin adayı Melih Gökçek ise CHP anketinde yüzde 38'i geçemedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara büyükşehir belediye başkan adayı arayışında sona geldi. Anketlerde CHP'yi yüzde 40'ın üzerine taşıdığı görülen eski Beypazarı Belediye Başkanı, MHP'nin 2009 Ankara büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş'la seçimlere katılma kararı aldı. CHP'nin yaptırdığı anketlerde aday adaylıklarını açıklayan isimlerle 'gayr-i resmi' aday adayları olarak isimleri anılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç'un 'yüzde 30-34' bandında destek gördükleri ortaya çıktı.
 

AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği Melih Gökçek'in ise CHP anketlerinde yüzde 38'i geçemediği görüldü. Gökçek ile CHP'nin olası adayları arasında yüzde 4'lük bir fark olduğunu belirleyen CHP genel merkez yönetimi yaklaşık 2 ay önce 'ön mutabakat' sağladığı Yavaş ile yeniden masaya oturdu.

"YAVAŞ YÜZDE 42'YE ULAŞIR"

Yavaş ile adaylığının yanı sıra CHP'nin az oy aldığı Kızılcahamam, Akyurt, Polatlı, Beypazarı gibi çevre ilçelerin adaylarının da değerlendirildiği bir dizi görüşme yapıldı. Yavaş'ın isminin de yer aldığı son anket çalışmasından ise "Aday Mansur Yavaş olursa parti oyu yüzde 40-42'ye ulaşır" sonucu çıktı.
 

rotahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum