Melih Gökçek o reklamları belediye bütçesinden mi yaptı

Melih Gökçek o reklamları belediye bütçesinden mi yaptı

Melih Gökçek'in Erdoğan'a teşekkür pankartının yankıları devam ediyor... Ankara'daki İsrail afişlerinin belediye kaynağından verildiğine yönelik eleştirilere Gökçek çok sert yanıt verdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Uyan Türkiyem sunucusu Tahir Sarıkaya’nın ’Ankara’daki İsrail afişlerini belediye bütçesinden mi verdiniz?’ sorusuna Gökçek, ’Belediye bütçesinden versem ne olur, vermesem ne olur ’ diye çıkıştı. Başkan Gökçek, Ankara’da bir Sinagog’un tamirini yapacaklarını da söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in İsrail’in özrü sonrası yaptırdığı billboardlar, CHP tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Başkan Gökçek, Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanarak eleştirilere yanıt verdi.

ANKARA’DA BİR SİNAGOG’UN TAMİRİNİ YAPACAĞIZ ’

Yapılan eleştirilerin kıskançlıktan ve hasetten geldiğini söyleyen Gökçek, ’Senelerce Türk dış politikası dünyada yerlerde süründü. İlk defa onurlu bir davranış var. Ben yakında Ankara’da bir Sinagog’un tamirini yapacağız. Benden böyle bir talep var. Bizim ülkemizde yaşayayan Yahudilerle hiç bir sorunumuz yok. Bizim İsrail’in başındakilerin felsefesiyle sorunumuz var. Bu aradaki farkı çok net olarak anlamak lazım ’ diye konuştu.

Başbakanımız bize gerçekten büyük bir gurur yaşatmıştır ’ diyen Melih Gökçek, ’Bu ülkenin yıllar önce kaybettiği onurunu asırlar sonra almış ve o eski Osmanlı’nın heybetini ortaya koymuştur. Bundan dolayı biz Sayın Başbakanımıza müteşekkiriz. Bunu da elbette billboard’da belli edeceğiz ’ dedi.

’BELEDİYE BÜTÇESİNDEN VERSEM NE OLUR, VERMESEM NE OLUR? ’

Tahir Sarıkaya’nın ’Ankara’daki İsrail afişlerini belediye bütçesinden mi verdiniz?’ sorusuna Başkan Gökçek, ’Belediyenin kesesinden versem ne olur, vermesem ne olur ’ yanıtını vererek şunları söyledi:

’Eğer bu ülkeye bir onur kazandırılmışsa ve bu millet kalkıpta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bana bir temsil yetkisi verdiyse ben bu parayı dilediğim yerde harcarım. Bunu kafalarına koysunlar. Ama şu kadarını söyleyeyim bu yapmış olduğumuz ilanlarda belediyenin kesesinden bir para harcamadım. Belediye kesesinden olsa da hiç bir şey olmazdı. Ufak tefek şeylerle uğraşmasınlar. Ben CHP’nin belediyelerinin CHP faaliyetlerine nasıl katkıda bulunduklarını gayet iyi biliyorum. Bıraksınlar bunları, işin özüne gelsinler. ’

Melih Gökçek, ’Türkiye onurlu bir davranışta bulunmuştur, Sayın Başbakan onurlu bir davranışta bulunmuştur. Biz de Türkiye’de yaşayan bir vatandaş olarak bize bu gururu yaşatan kişiye ve hükütmetimize teşekkür etmişiszdir. Olay bu kadar basittir. İstedikleri kadar söylesinler. O tenkitler bir kulağımızdan girer, öteki kulağımızdan çıkar ’ ifadelerini kullandı

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.