Gökçek'ten CHP'yi kızdıracak yeni fotoğraf

Gökçek'ten CHP'yi kızdıracak yeni fotoğraf

Melih Gökçek, dün akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Tandoğan Meydanı'ndaki CHP mitinginden çekilen bir fotoğraf daha paylaştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'da yayınladığı CHP'nin Tandoğan mitingine katılımı az gösteren fotoğraflarla ilgili eleştirileri, bu fotoğrafların büyütülmüş versiyonlarını basın mensuplarıyla paylaşarak yanıtladı.

Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'ye iletilmek üzere birer fotoğraf imzaladı.

Melih Gökçek, toplantıda, fotoğraflarla ilgili montaj olduğu, erken saatlerde çekildiği, kalitesinin düşük tutulduğu gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Fotoğrafların belediye binasının üzerinden çekildiğini belirten Gökçek, nasıl çekildiğine, o sırada toplantı yaptığı ATO ve ASO başkanlarının da aralarında yer bulunduğu 20 kişinin şahit olduğunu, sürecin spontane geliştiğini söyledi.

Gökçek, fotoğrafları basın mensuplarına göstererek, şunları kaydetti:

''Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yok efendim polisten sormuşlar da 50 bin kişi demişler, kendilerine göre 80 bin kişiymiş. Ben de sordurdum, polis kayıtlarında 9 bin kişi. Benim kayıtlarımda 7 bin kişi, hatta Twitter'da söyledim 7 bin 134 kişi. İnanmıyorlarsa saysınlar.

Bunların içerisinde Yenimahalle Belediyesi'nden, Çankaya Belediyesi'nden getirilen işçileri çıkarsınlar, bir de hatırlarsanız dediler ki 'provokotörler var, devlet önlem alsın', buraya herhalde bin civarında polis göndermişler. Bin civarında polisi de çıkartın. Geriye 3-4 bin kişi ya kalır ya kalmaz. Günlerce ortalığı ayağa kaldırdılar, orada yüzbinler birikecek dediler, sonunda işin aslına bakarsan o söylediğim işçilerle polisleri çıkarsan 4 bin kişiyi, 5 bin kişiyi bulamadılar. Benim mantığıma göre kamuoyu nezdinde rezil oldular. Bıraksınlar bu işi.''

Tandoğan miting meydanının, Anıtkabir ve köprü altı izasına kadar 35 bin kişi aldığını ifade eden Gökçek, fotoğrafı göstererek, ''Burası bomboş, 7 bin kişi diyorum, biraz da torpil yapıyorum. Ama üzülmesin diye istiyorsa 10 bin diyelim, işi bağlayalım'' dedi.



Gökçek, ''Eğer 50 bin kişi varsa ben belediye başkanlığını bırakırım. Yoksa siz milletvekilliğini bırakır mısınız'' iddiasını da gündeme getirdi.

-Gürsel Tekin'e twit gönderdi-

Bir gazetecinin fotoğraf kalitesiyle ilgili sorusu üzerine Gökçek, fotoğrafların çözünürlülüğünün, mail atabilmek ve Twitter'a yükleyebilmek için düşürüldüğünü söyledi. Gökçek, ''Mail atarken otomatik düşürüyorsun ki karşı tarafa gidebilsin, üst çözünürlük olunca zorlanıyor, hatta bazen gitmiyor'' dedi.

Gökçek, Kılıçdaroğlu, Tekin ve Hamzaçebi ile CHP basın bürosuna iletilmek üzere birer büyük boy fotoğraf imzaladı.

Melih Gökçek, toplantının sonunda Gürsel Tekin'e hitaben Twiter'dan attığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Tekin, gazeteciler rica etti, kıramadım size ilk twitimi atıyorum. Mitingte 80 bin kişi demiştiniz, ben de 7 bin dedim. CHP basın bürosundan fotoğrafın gerçek olmadığını ilan ettiler. Ben de bugün bütün arkadaşlara fotoğrafları gösterip ispat ettim. Lütfen şunu kabul edin, miting Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinden getirilen personeli ve sivil polisleri de çıkartırsanız taş çatlasa 4 bin. Bir gazeteci arkadaşımla imzaladığım fotoğrafları size gönderiyorum. Saygı ve sevgilerimle...''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.