Memati, Erbil'de Ticarete başladı

Memati, Erbil'de Ticarete başladı

Kurtlar Vadisi'nin Memati'si Erbil'de baklavacı açtı.

Irak'ta yasaklı olan Kurtlar Vadisi-Irak filminin oyuncularından Gürkan Uygun, Erbil Valisi Nevzat Hadi ile birlikte Güllüoğlu baklavalarının şubesini açtı. Irak pazarına hızlı giren Baklavacı Güllüoülu, Erbil'de iki şube birden açtı.

Erbil'in 60'lık caddesi üzerinde açılan Güllüoğlu Şubesi, Baklava ve cafe konseptiyle bölge halkına hizmet verecek. Açılışa Erbil Valisi Nevzat Hadi, Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Gürkan Uygun, Erbil Ticaret Odası Başkanı Dara Celil Hayat, Güllüoğlu Erbil Şubesini açan Zafer Azmanoğlu ile davetliler katıldı. Dizide Polat'ın sağ kolu olan Memati rolünde oynayan Gürkan Uygun'a Erbilliler yoğun ilgi gösterdi.

'MEMATİ' YOĞUN İLGİ NEDENİYLE ZOR ANLAR YAŞADI

Gürkan Uygun hayranları saatler öncesinden açılışın yapılacağı şubeye gelerek 'Memati'yi beklemeye başladı. Hayranlar oyuncu ile fotoğraf çektirmek için yarışınca izdiham oluştu. Bu nedenle zor anlar yaşayan Memati, çareyi Güllüoğlu Erbil Şubesi'nin üst katına çıkmakta buldu.

Burada da kendisini rahat bırakmayan hayranlarına seslenen Memati, 'Herkesle fotoğraf çektireceğim ama tek tek gelin ki izdiham olmasın." dedi.

Hayranlarının kendisine gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Memati, "Çok şükür burada da sevenimiz var. Burada gösterilen sevgi Türkiye'den de çok farkı yok. Türk şirketleri sayesinde bölge 5 yıl sonra çok gelişecek." dedi. Erbil Valisi'ne dönen Uygun, "Vali bey siz bile bölgenizi tanıyamayacaksınız. Bizim Türk firmaları biraz daha hızlı çalışır." ifadelerini kullandı.

Erbil'i Türkiye'nin herhangi bir şehrinden farklı görmediğini belirten Uygun, Ortadoğu da yaşan insanları yüzleri bile aynı. Kardeş kardeş yaşamak en güzeli. Tarihimiz bile ortak nerdeyse. İnsanlar aynı, davranışlar aynı, gelenekler bile aynı, birlikte oluşturulan bir kültür, coğrafya tarih insanlar nerdeyse aynı." şeklinde konuştu.

Kürt bölgesi ile Türkiye arasında çok kuvvetli bağlarının olduğunu söyleyen Erbil Valisi Nevzat Hadi ise "Buradaki kalabalık kültürel bağlarımızın çok kuvvetli olduğunu gösterdi." dedi. Ümitlerinin Türkiye ile her alanda ilişkilerinin daha da güçlenmesi olduğunu belirten Hadi, Türk iş adamlarını bölgeye yatırım yapmaya beklediklerini ifade etti.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ VE MUTFAĞINI EN İYİ ŞEKİLDE TANITMAYI HEDEFLİYORUZ

Güllüoğlu Baklavları'nın sahibi Nejat Güllü, Türk kültürünü ve mutfağını dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Güllü ''Ürünlerimiz donmuş olarak, Türkiye'den soğuk zincir bozulmadan, konteynırlarda buradaki soğuk depolara gidiyor. Günlük olarak, soğuk depolardan çıkarılan baklavalarımız, Türkiye'den gönderdiğimiz eğitimli ustalarımız tarafından fırında pişirilerek, servise hazır hale getiriliyor." dedi.

Türk baklavasını dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Güllü, "Kalite, kalite ve kalite diyoruz. Kalite ve Türk misafirperverliğiyle sunacağımız hizmetimiz ile bölge halkı birbirinden lezzetli tatlılarımızı çok beğenecek.'' şeklinde konuştu.

BÖLGEDE EN ÇOK İZLENEN DİZİ

Katar'dan yayın yapan bir kanalın Arapça dublajla verdiği Kurtlar Vadisi, tüm eleştirilere rağmen bölgede en çok izlenen dizi. Erbil'de de diziye olan ilgiyi tespit eden Güllüoğlu, bu yüzden açılış için Memati'yi oynayan Uygun'u davet etmiş.

Irak'ın kuzeyinde bulunan bölgesel Kürt yönetimi, dizinin kaldırılması için Irak Büyükelçiliği aracılığıyla televizyon kanalına resmi talepte bulunmuştu. Bölgesel yönetimi ırkçı söylemlerin olduğu dizide Kürt liderlere yönelik aşağılayıcı ve küçümseyici ithamlarda bulunulduğu gerekçesiyle dizinin yayındaki kaldırılmasını istemişti.

Kurtlar Vadisi-Irak, Kuzey Irak'a giren Türk ekibinin, Amerikan askerlerini öldürerek, başarılı bir operasyon gerçekleştirip, Süleymaniye'de yaşanan Türk askerlerinin başına ABD'liler ve peşmergeler tarafından çuval geçirilmesi olayının intikamının alınmasının öyküsünü anlatıyordu. Bunun üzerin Kürt yönetimi Kürt liderlere yönelik aşağılayıcı ve küçümseyici ithamlarda bulunulduğu açıklamasını yapmıştı.

Etiketler :