Memura gecikme zammı ne kadar olacak?

Memura gecikme zammı ne kadar olacak?

Hakem heyetinin kararından sonra gözler ödemelerde. Örnek hesaba göre maaşı 1.830 lira olan bir öğretmen, farklarla birlikte haziranda 2.132 lira alacak.

HAKEM heyetinin, memur zamlarına ilişkin kararını vermesinin ardından gözler, yapılacak ödemelere çevrildi. Buna göre memurlara haziranda maaşın dışında, ‘yüzde 4’lük zam, 5.5 aylık fark ve yüzde 9’luk gecikme zammı’ olmak üzere üç ayrı ödeme yapılacak. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun belirlediği zam oranı, enflasyon ve geç ödeme farkıyla birlikte düşünüldüğünde, bu yıl memura toplamda yaklaşık yüzde 11 zam yapılmış olacak. Maliye Bakanlığı, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde gündeme gelen, zamların ek bordro ile ayın 15’inden önce ödenmesine ilişkin talebe ise sıcak bakmıyor. Hesaplamalar için en az 1 hafta, 10 günlük süreye ihtiyaç duyulduğunu belirten Bakanlık kaynakları, ödemelerin en erken 15 Haziran’da yapılmasının söz konusu olacağını söylediler.

Faiz sadece farklar için hesaplanacak

Memurlara maaşları dışında üç ayrı ödeme ya-pılacak. Bu ödemeler, yüzde 4’lük zam, 5.5 aylık fark ve yüzde 9’luk gecikme zammından oluşuyor. Ancak yüzde 9’luk faiz sadece 5.5 aylık dönem ve farklar için geçerli olacak. Hakem heyetinin raporu henüz netleşmediği için katsayılar belirlenmedi. Ancak uzmanların yaptığı örnek hesaplamaya göre, halen bin 830 lira alan bir öğretmenin eline ilave olarak 482 lira geçecek. 73.2 lira zam, 402 lira fark ve 6.8 lira da gecikme zammı alacak öğretmenin eline 2 bin 312 lira geçecek. HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

- İMKANLARIMIZIN ÖTESİNE GEÇTİ

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, bütçenin üçte birinin memura gittiğini belirterek, “İmkanlarımızın çok ötesine taştı. Onun için de oturup şimdi bütçeyle ilgili ne tür tedbirler alacağız, ona bakacağız” dedi. Türkiye bütçesinin neredeyse yüzde 30’unu memurlara ve işçilere harcadıklarının altını çizen Şimşek “Bütçede 75 milyonun hakkı, hukuku var. Tabii ki kamu hizmetlerini memurumuz ve işçimizin eliyle yapıyoruz. Hizmetlerinden dolayı da Allah razı olsun. Ama sonuçta bu bütçede herkesin hakkı var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum