Memur-Sen'in Bayırbucak'a Yardımları Sürüyor

Memur-Sen'in Bayırbucak'a Yardımları Sürüyor

Memur-Sen'e ait 8 TIR dolusu yardım Samsun'dan yola çıktı.

 

 

Memur-Sen'e ait 8 TIR dolusu yardım Samsun'dan yola çıktı. TIR'ları Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Memur-Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Memur-Sen teşkilatı uğurladı.

 

Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay'ın Terör mağdurları ve Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı “Merhamet TIR'ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak'a Ulaşacak” kampanyasında 81 İlden yardımlar yapılmaya devam ediyor. Kampanya kapsamında Memur-Sen'e ait 8 TIR dolusu yardım Samsun’dan yola çıktı. TIR’ları Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Memur-Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Memur-Sen teşkilatı uğurladı. TIR’ların uğurlanması öncesinde bir basın açıklaması yapan Mehmet Emin Esen, “Bugüne kadar 139 TIR dolusu yardımlarımızı terör mağduru ve Bayırbucak'lı kardeşlerimize ulaştırdık. Bugün Samsun'dan 8 TIR'ımız daha yola çıkıyor. Öncelikle Samsun teşkilatımıza ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Merhamet elçilerinden Allah razı olsun” dedi.

 

ZALİMLERİN KARŞISINDAYIZ

 

Esen, “İşgal sürüyor. Esed yanına Putin'i almış Bayırbucaklı kardeşliğimizi vuruyor. Kimyasal gazlardan, varil bombalarına, dökme kurşunlardan, şebbihaların işkencelerine kadar insan haklarını, insan onurunu ayaklar altına alan uygulamalar devam ediyor. Yaralar büyüdü, acılar katlandı, Bayırbucaklı kardeşlerimiz bizi bekliyor. Beş yıldır yardımlarımızla bölgedeyiz. Beş yıldır tepkimiz ile alanlardayız. Beş yıldır merhamet diplomasi ile sahadayız. Oturmayacağız. Bugün Samsun'dan merhamet TIR'larımızı yola çıkarıyoruz. Bayırbucaklı kardeşlerimize el uzatıyoruz. Bayırbucak Türkmenlerinin yanında, zalimlerin karşısındayız” diye konuştu.

 

TERÖR VESAYETİNE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

 

Güneydoğuda yaşanan gelişmeler hakkında da açıklamalarda bulunan Esen, “Öte yandan biz her türlü vesayetin karşısındayız. Derin devletin vesayet arayışına da terör çukurlarıyla bölge halkını vesayet altına almaya çalışan taşeron örgütün de karşısındayız. Dün derin devlet bölge halkına zulmediyordu, bugün terör örgütü aynısını yapıyor. Bölge halkının hem malına hem canına kast ediyor. Milletin evine önüne çukur kazdılar, yollarına mayın döşediler, okullarını yaktılar, hastanelerini hedef aldılar, kepenklerini kapattırdılar, millet şuan evlerini terk etti, işlerinden güçlerinden oldu. Ama yalnız değiller. Biz varız. Büyük Memur-Sen ailesi var. Biz hem emek hareketi hem de merhamet hareketiyiz. Yollara düşüyor, terör örgütünün açtığı yaraları sarmak için sorumluluk alıyoruz” diye konuştu.

 

MAZLUMUN DİLİNE, DİNİNE, IRK VE MEZHEBİNE BAKILMAZ

“Terör mağduru kardeşlerimizle yüreklerimizi birleştirdik” diyen Esen, şu şekilde konuştu: “Sur, Nusaybin, Cizre de çukur terörü yüzünden mağdur olan kardeşlerimize yardım elimizi uzattık. Yüklendik kardeşliğimizi, evlerine misafir olduk. Ekmeğinden mahrum edilenlerin ekmeğine, emek tezgâhından koparılanların emeğine garantör olmaya çalıştık. Mazlumun diline, dinine, ırk ve mezhebine, kimliğine ve meşrebine hiç bakmadık. Biz, derde düşenin yakınında, darda kalanın yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Hem sınırlarımız içerisinde hem sınırlarımızın dışında sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara ulaşma gayesi taşımaya devam edeceğiz. Nerede bir mazlum varsa el uzatacağız. Yüce Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

 

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Memur-Sen’in öncülüğünde bu 8 TIR’ı buradan göndererek büyük bir sembolün kendisini, aslında Yayla Dağı sınır kapısından Bayırbucak bölgesindeki kardeşlerimize göndererek onların farkında olduğumuzu, onlarla birlikte olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu emek teşekküre, takdire ve tebriğe layıktır” diye konuştu.

 

Memur-Sen’in mazlum coğrafyalara yardımlarının durmadan devam ettiğini belirten Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, “Mazlumlara ve Bayırbucak’a ulaşıyoruz. ‘Bir çuval unun da senin olsun’ diyerek yola çıktığımız bu yolculukta inanın üyelerimiz ve Samsunlu vatandaşlarımız bizi şaşırttı. Bu kadar büyük bir destek verdikleri için herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, yaptığı konuşmada Memur-Sen’e teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.