TOPÇUOĞLU: KADINA YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIK HAYATA GEÇİRİLMELİ

TOPÇUOĞLU: KADINA YÖNELİK POZİTİF AYRIMCILIK HAYATA GEÇİRİLMELİ

Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Arife Topçuoğlu, kadına yönelik pozitif ayrımcılık hakkının her alanda gözlemlenebilir olmasını beklediklerini söyledi.

Fenerbahçe ve Galatasaray Anneler Günü sebebiyle Memur-Sen Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Topçuoğlu, çalışan kadınların yaşadıkları sorunlara dikkat çekerken, şiddet gören kadınlara yönelik getirilen hakların artırılması gerektiğini ifade etti.

POZİTİF AYRIMCILIK HAYATA GEÇİRİLMELİ

Kadınlara yönelik anayasa tarafından teminat altına alınan ‘pozitif ayrımcılık’ hakkının hayatın her alanına yansımasını istediklerini ifade eden Arife Topçuoğlu, son günlerde kadına yönelik yaşanan şiddet olaylarını da kınadı. Topçuoğlu, kadına yönelik pozitif ayrımcılık hakkının her alanda gözlemlenebilir olmasını beklediklerini belirterek, “Bu açıdan kadınlarımıza, iş hayatında oranlı kota hakkı talep etmekteyiz. Bu kota hakkının hem her iş ortamında istihdam sağlanmasında hem de kadınlarımızın liyakatlerine uygun her düzey yöneticilik hakkının verilmesinde uygulanmasını yarınlara bırakılmaksızın istiyoruz” diye konuştu.

Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun’ ile kadına bazı hukuki ve fiili imkânlar tanındığını hatırlatan Topçuoğlu, buna rağmen bazı konular akıllarda soru işaretleri olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Kanunun, şiddet mağduru kadınlarımızın çalışma hayatına katılarak ayaklarının üzerinde durmasını sağlayacak olumlu hükümlerinden kreş yardımı imkânının süresi ve mali şartları açısından yetersiz oluşu pratikte kanunun niyetiyle çelişmektedir. Bu nedenle; şiddet mağduru kadınlara çalışmaları durumunda en az 1 sene süreli ücretsiz kreş imkânı sunulmasını talep ediyoruz. Şiddet mağduru olmasına bakılmaksızın, asgari ücretli çalışan annelerimizin de bahse konu kanundaki şartlarla kreş hakkından süresiz olarak faydalanmasının, kadınlarımızın çalışma hayatına kazandırılmasında etkili çözümler olacağı kanaatindeyiz.”

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI SONA ERMELİ

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde ‘Herkesin, kendisinin ve ailesinin sağlığı ve iyi yaşaması için yeterli yaşama standartlarına sahip olma hakkı vardır’ hükmünün yer aldığına dikkat çeken Topçuoğlu, bu kapsamda kadınların çalışma hayatında kadınların başörtüsü ve inançlarından dolayı ihmale edilmemesi gerektiğini vurguladı. Başörtüsüyle ilgili düzenlemenin toplumsal hoşgörüyü sarsmayacak şekilde yapılmasını beklediklerini belirten Topçuoğlu, bunu biran önce yapılmasını istedi. Topçuoğlu, şöyle devam etti: “Gerek başörtüsü sorununun, gerek kadınlarla ilgili her türlü sorun ve düzenlemelerin ve gerekse de çıkarılmış olan yeni yasanın olumlu hükümlerinin uygulamadaki hararetli takipçileri olan Memur-Sen Konfederasyonu Kadın Komisyonları olarak bizler aşağıda tanımladığımız tüm annelerimizin ‘Anneler Günü kutlu olsun’ demekteyiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.