Memur-Sen Tez Ödülleri

Memur-Sen Tez Ödülleri

Memur-Sen’in akademik sendikacılığı desteklemek, kamu görevlileri sendikacılığı literatürüne katkı sunacak çalışmaları teşvik etmek amacıyla organize ettiği “Memur-Sen Tez Ödüllerine” 2023 dönemi başvuruları başladı

Memur-Sen’in akademik sendikacılığı desteklemek, kamu görevlileri sendikacılığı literatürüne katkı sunacak çalışmaları teşvik etmek amacıyla organize ettiği “Memur-Sen Tez Ödüllerine” 2023 dönemi başvuruları başlamıştır. Doktora veya yüksek lisans derecesini Ocak 2020’den sonra elde etmiş araştırmacıları, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Memur-Sen Tez Ödüllerine başvuru yapmaya davet ediyoruz. Dereceye giren tez sahiplerine ve danışmanlarına teşvik ödülleri takdim edilecektir.

Türkiye’nin entelektüel birikimin ve akademik sendikacılığın adresi Memur-Sen, rapor ve araştırma çalışmalarıyla, süreli süresiz yayınlarla, nitelikli kitaplarla kamu görevlileri sendikacılığı literatürüne katkı sunmaktadır. Bu çalışmalarda akademik birikimden istifade etmeyi bir ilke olarak benimseyen Memur-Sen ayrıca üniversitelerle iş birliği ve ortaklık içinde düzenlediği ulusal ve uluslararası bilimsel kongre ve sempozyumlarla akademinin birikimini ve ilgilisini kamu görevlileri çalışma hayatına yönlendirmektedir.

Memur-Sen aynı amaca matuf olarak başlattığı tez ödülleriyle emek, çalışma ve sendikal yaşamı kapsayan yüksek lisans ve doktora tez yazımını teşvik etmektedir. Yüksek lisans ve doktora kategorilerinde dereceye girenlerin yanı sıra Mehmet Akif İnan Özel Ödülüyle de araştırmacılar desteklenmektedir. Tez sahipleri ve danışmanlarına sunulacak ödüllerle kamu görevlileri çalışma hayatına ilişkin akademik araştırmaların özendirilmesi, emek literatürüne katkı sunulması ve başarılı akademisyenlerin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

2023 dönemi Memur-Sen Tez Ödüllerine başvurular 14 Kasım 2022 ile 1 Haziran 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir. Ödüller, 2023 yılı içerisinde gerçekleştirilecek törenle sahiplerine takdim edilecektir.

Katılma Şartları ve Tezlerin Değerlendirmeye Alınma Kriterleri;

1. Aşağıda belirtilen alanlarda yazılmış olması:

a) Kamu görevlileri sendikacılığı ve sendikal hareketler,

b) Kamuda insan kaynağı yönetimi; istihdam, emek, ücret, çalışma hayatı ve ortamı,

c) Kamu çalışanlarının büyüme, kalkınma, ücret ve enflasyon bağlamında ekonomik gelişmeye katkıları,

d) Kamu hizmet kalitesinin artırılması,

e) Kamu yönetim ve organizasyonu,

f) Kamu personel rejimi,

g) İlgili mevzuat ve yasal düzenlemeler (657, 4688 Sayılı Kanun vb.),

h) Örgütlenme özgürlüğü ve diğer hak ve özgürlükler,

ı) Engelli, kadın, emekli ve gençlik bağlamında sendikal haklar,

(Başvuru formunda belirtilen konulardan yalnızca bir tanesi işaretlenmiş olmalıdır)

2. Tezle, Memur-Sen Tez Ödülleri'ne ilk defa başvuru yapılıyor olması,

3. Tezin üniversite enstitüleri tarafından 1 Ocak 2020’den sonra kabul edilmiş olması,

4. Başvuru formunun eksiksiz doldurulmuş olması,

5. Başvuru belgelerinin ıslak imzalı olarak en geç 1 Haziran 2023 tarihine kadar posta yoluyla gönderilmesi veya elden teslim edilmesi,

Dağıtılacak Ödüller:

A. Doktora Kategorisinde

1. Tez; Araştırmacı 10.000 TL-Danışman 10.000 TL

2. Tez; Araştırmacı 8.000 TL-Danışman 8.000 TL

3. Tez; Araştırmacı 6.000 TL-Danışman 6.000 TL

Mehmet Akif İnan Özel Ödülü 4.000 TL-Danışman 4.000 TL

B. Yüksek Lisans Kategorisinde

1. Tez; Araştırmacı 8.000 TL-Danışman 8.000 TL

2. Tez; Araştırmacı 6.000 TL-Danışman 6000 TL

3. Tez; Araştırmacı 5.000 TL-Danışman 5.000 TL

Mehmet Akif İnan Özel Ödülü 4.000 TL-Danışman 4.000 TL

Başvuru Süreci

Memur-Sen Tez Ödüllerine başvuru yapmak isteyen araştırmacıların aşağıda belirtilen başvuru evraklarını Memur-Sen Genel Merkezi’ne posta yoluyla veya elden ulaştırmaları gerekmektedir.

Başvuru Evrakları:

1-Başvuru Formu

2-Tezin kabul edildiğini gösteren tez jürisi değerlendirme tutanağının fotokopisi

Başvuru yapılan tezlerin hakemlik sürecine dahil edilebilmesi için Danışman tarafından doldurulmuş ve imzalanmış Danışman Öneri Formunun Memur-Sen Akademi tez ödülleri sekretaryasına e-posta ile iletilmesi gerekmektedir.

Tez ödülleri sekretaryası Danışmanlar ile Araştırmacı tarafından başvuru formunda belirtmiş olan Danışmana ait iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçerek Danışman Öneri Formunu talep edecektir. Bu sebeple iletişim bilgilerinin doğru ve güncel olması önem arz etmektedir.

Detaylı bilgi ve sorularınız için tez ödülleri sekretaryamızla akademi@memursen.org.tr üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.