Memur-Sen’den Yeni Kazanımlar

Memur-Sen’den Yeni Kazanımlar

Toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında masaya getirdiğimiz 6 konu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Memur-Sen’den Yeni Kazanımlar

Toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında masaya getirdiğimiz 6 konu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

İşte Memur-Sen’in çabalarıyla Torba yasaya eklenen yeni maddeler:

ADAY MEMURLAR

Aday memurlar herhangi bir disiplin cezası alınca, memurluktan atılıyordu. 657'de yer alan bu düzenlemeyi, Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. Komisyonda, 657'deki bu madde için yeni önerge verildi. Yeni düzenlemeye göre, uyarma ve kınama cezası verilince aday memur, memurluktan atılmayacak.

ARAŞTIRMACILAR

4046 sayılı Kanunda yer alan hüküm gereğince, özelleştirilen kurumlardaki üst yöneticiler Araştırmacı olarak atanmaktadır. Bunların kariyerlerine uygun olarak, mühendis veya mimar gibi unvanlara atanabilmesi için yeni önerge verildi ve bu önerge kabul edildi.

Ayrıca yine 4046 sayılı Kanuna eklenen geçici madde uyarınca, bu düzenleme şuan çalışmakta olan araştırmacılar için de uygulanacaktır. Bunlardan 30 gün içinde başvuranlar, bu haktan yararlanacaktır.

 

İŞ YOĞUNLUĞU FAZLA MAHKEMELER

İş yoğunluğu fazla olan mahkemelerdeki memur ve sözleşmeli personele ayda 50 saati geçmemek üzere fazla mesai ücreti verilecektir. Her bir personel için verilebilecek yıllık mesai ücreti yılda 300 saati aşamayacaktır. Bütçe Kanununda belirtilen fazla çalışma ücretinin 3 katı ödeme yapılacaktır.

 

SÜMER HOLDİNG PERSONELİ İÇİN YAPILAN DÜZENLEME

Sümer Holding'te çalışan sözleşmeli personelin aylık ödemelerinden işsizlik sigortası primi kesiliyordu. Yapılan düzenleme ile bu konuda düzenlemeye gidilmiştir.

 

NÖBETÇİ MEMURLUK

1966 yılında yürürlüğe konulan ve Nöbetçi memurluğu düzenleyen 711 sayılı Kanun yürürlükten kaldırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.