Memur zam pazarlığına damga vuran gerginlik!

Memur zam pazarlığına damga vuran gerginlik!

Memur zammı için son hükümet kararını açıklayan Faruk Çelik'e sendikalardan tepki geldi. KESK Başkanı Özgen'in sert sözlerinden sonra Çelik salonu apar topar terketti.

Memur zammı için beklenen teklif Bakan Faruk Çelik'ten geldi. Zam pazarlığından bu kez de istediğini alamayan sendikalar gergin geçen açıklama sonrası Çelik'e sert sözlerle yüklendi.

Faruk Çelik hükümetin zam teklifini yaptıktan sonra masadan kalktı. Bunun üzerine salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. KESKBaşkanı Lami Özgen Bakan Çelik’e “Bu masayı terk etmek Türkiye'deki kamu işçilerine hakarettir” dedi.

KESK BAŞKANI SERT KONUŞTU

Çelik'in açıklamalarının ardından konuşan KESK Başkanı Özgen, "Kimsenin enflasyon farkı adı altında vereceği sadakaya ihtiyacımız yok" dedi.

Özgen, kazanılmış haklar üzerinden manipülasyon yapıldığını söyledi.

Bakan salondan çıkarken Özgen tepki göstermeye devam etti.

Özgen, "2014-2015 yıllarının kazanılmış haklarımızı yeniden kabul ediyorsanız, 2014 yılındaki kazanımlarımızı ve alamadığımız bir maaşlık hakkımızı geri istiyoruz. Masadan kalkmak Türkiye'deki bütün kamu emekçilerinin haklarını çiğnemektir" diye konuştu.

KAMU-SEN BAŞKANI: KINIYORUM
Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Sayın Faruk Çelik'in bizim söylediklerimizi dinlemekten adeta kaçmasını kınıyorum" dedi.

İŞTE OLAY ANLARI:

Çalışma Bakanı Çelik'in masadan kalkmasının ardından, konfederasyon üyeleri seslerini yükseltiyor

Çelik, sendika başkanlarına yanıt vermek için geri döndü

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.