Memurlar, 1 Ocak 2016’yı Bekliyor

Memurlar, 1 Ocak 2016’yı Bekliyor

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, 3 milyon 200 bin memur ve 2 milyon memur emeklisinin beklediği, 2016-2017 toplu sözleşme kazanımlarının 3 gün sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

 

 

 

 

Kamu görevlilerinin genelini ve hizmet kollarını ilgilendiren toplu sözleşme kazanımları 1 Ocak 2016 itibari ile yürürlüğe girecek. Yaklaşık 3 Milyon 200 bin memur ve 2 milyon memur emeklisi Cuma gününü bekliyor.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,  3 Milyon 200 bin memur ve 2 milyon memur emeklisinin, yüzdelik zamlar, emekli ikramiyesindeki artış ve 1 derece gibi onlarca toplu sözleşme kazanımının yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2016 tarihini beklediğini, söyledi.

 

OCAK’TA ZAMLI MAAŞ

 

2016-2017 yıllarını kapsayacak genel ve hizmet kolundaki onlarca kazanımın 3 gün sonra yürürlüğe gireceğini söyleyen Tonbul, “ Kamu görevlilerinin, 1 Ocak itibari ile 2016 yılının ilk altı ayı için %6, ikinci 6 ayı için ise; %5 zam alacak. Asgari ücret 1300 TL’ye çıktığı takdirde, asgari geçim indirimi 32 ila 54 TL arasında maaşlara yansıyacak” dedi.

 

MEMUR EMEKLİSİ YÜZDELİK ZAMLA NEFES ALACAK

 

Memur emeklilerinin Eylül ayında 100 TL seyyanen zam aldığını hatırlatan Tonbul, “Kamu görevlisi emeklilerimiz,  Eylül ayında toplu sözleşmeden kaynaklı 100 TL seyyanen zam aldı. Toplu sözleşme kapsamındaki zam hem görevdeki kamu görevlilerine, hem de kamu görevlisi emeklilerine uygulanıyor. 1 Ocak’ta kamu görevlisi emekliler yüzde 6 Toplu Sözleşme zammı alacak. Yılın ikinci altı ayındaki enflasyon oranı yüzde 3’ün üzerinde olursa enflasyon farkı da memur emeklilerinin maaşlarına yansıtılacak. Kamu görevlisi emeklilerimiz seyyanen zamdan sonra,  yüzdelik zamla nefes almış olacak” şeklinde konuştu.

 

KİT PERSONELİ İÇİN TARİHİ KAZANIMLAR

 

Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde (KİT) 4.865 memur, 73.411 sözleşmeli personel istihdam edildiğini belirten Tonbul, “Toplu sözleşme görüşmelerinde, yüzdelik zamlar dışında, KİT personeli için çok önemli kazanımlar elde edildi. KİT’lerde yıllık izinlerin ertesi yıla devredilmesi, KİT’lerde sözleşmeli teknik personele KİT tarihinde ilk defa arazi tazminatı alınması, Koruma Güvenlik Görevlileri ve Sivil Savunma Uzmanlarının ek ödemelerini 5 puan artırılması, Baş Mühendis, Mühendis ve mimarların ek ödemelerinin 12 puan artırılması ve yine KİT’lerde görev yapan başmüdür, kombina, müessese fabrika ve işletme müdürlerinin ek özel hizmet tazminatlarını 10 puan artırılmasını sağladık. KİT personelinin, tarihi kazanımları 1 Ocak 2016 itibari ile yürürlüğe girecek” diye konuştu.

 

“ÇALIŞMA YAPILAN KONULAR TORBA KANUNLA MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK”

 

Çalışma yapılan konulara da değinen Tonbul, “Toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde çalışma yapılması konusunda mutabakata vardığımız, Cuma Namazı izni, 4/C'li personel ve üniversite mezunu işçilerin kadroya geçirilmesi, KİT'lerde ücret gruplarının 5'ten 3'e düşürülmesi, yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi, fiili hizmet zammında yararlanan kamu görevlilerinin kapsamının genişletilmesi gibi konularında Devlet Personel Başkanlığı’nın çalışmaları devam ediyor. Bu konular, hazırlanacak bir Torba Kanun’la, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilecek ve çözüme kavuşturulacak” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.