Memurlar ‘Yeni Anayasa’ istiyor

Memurlar ‘Yeni Anayasa’ istiyor

Memur Dernekleri Federasyonu, yeni Anayasa konusundaki taleplerini dile getirmek için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar’ı makamında ziyaret etti

Memurlardan Barolar Birliğine ziyaret

Memur Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Cengiz Özbay, yeni Anayasa konusundaki taleplerini dile getirmek için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Cengiz Özbay, ‘’Demokrasi sürecinde olumlu adımlar atılıyor. Bunları en iyi bilen ve takip eden, Barolar Birliği’dir. Memur- Der olarak birçok hukukçu üyemiz var. Kendi bakış açımızla Türkiye Barolar Birliği arasında paralellik gördük ve makamınızdayız’’ dedi.

MEMURLAR ‘YENİ ANAYASA’ İSTİYOR

Yeni anayasanın Türkiye için ‘elzem’ olduğunu vurgulayan Özbay, “Referandumda kısmen değişiklikler yapıldı. Ancak biz yepyeni bir anayasa istiyoruz. Bu kapsamda yapılacak çalışmalara Türkiye Barolar Birliği’nden de destek istiyoruz” dedi.

EVRENSEL HUKUK İLKELERİ DİKKATE ALINSIN

Yeni anayasanın kurumların lehine olacağını vurgulayan Özbay, farklı mahkemelerin aynı olaya 2 ayrı karar vermesinden dolayı hukuka olan güvenin zedelendiğini söyledi. Hakimlerin verdiği yanlış kararların birçok sıkıntılara neden olduğunu vurgulayan Özbay, “Hukuka olan güven daha fazla kaybolmadan bu konuda gerekli adımlar atılmalıdır. Evrensel hukuk ilkelerine herkes bağlı kalmalıdır. Hukuk herkes için eşit işletilmelidir” şeklinde konuştu.

MEMURLARIN AVUKATLIK TALEBİ

Hukukçu memurların önlerinin açılması yönünde bir an önce çalışmaların başlatılması gerektiğini vurgulayan Özbay, “Hukuk fakültesi okumuş ve avukatlık yapmak isteyen memurların talepleri dikkate alınmalıdır. Söz konusu kriterlere uygun arkadaşlarımızın staj yapmaları sağlanmalı ve avukatlık mesleğine adım atmaları için gerekli kolaylıklar sunulmalıdır” diye konuştu.

 

COŞAR: TALEPLERİ DİKKATE ALDIK

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar ise stajla ilgili birim oluşturulduğunu Ankara, İstanbul, İzmir, gibi imkânları iyi olan barolarda bazı eksikliklerin olmasına rağmen çok iyi stajlar verildiğini belirtti. Ahsen Coşar, avukatların başka mesleğe sahip olmalarının mümkün olmadığını sözlerine ekledi. Coşar, “Memur-Der’in talepleri yönetimde şekillenebilir ancak meclis’te nasıl karşılanır bilmem’’ dedi.

Etiketler :