Menderes'e iade-i itibar için formül bulundu

Menderes'e iade-i itibar için formül bulundu

Meclis Dilekçe Komisyonu, Adnan Menderes'i darağacına gönderen cunta kararının 'yok hükmünde sayılması' için Genel Kurul'a talepte bulunacak.

Kabul edilirse MBK'nın 75 numaralı kararı tarih olacak. 27 Mayıs 1960 cuntasının demokrasi ayıbı 52 yıl sonra Meclis tarafından 'yok' sayılacak. Meclis Dilekçe Komisyonu eski Başbakan Adnan Menderes ile Dışişleri BakanıFatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan 'ın idam kararının 'yok hükmünde sayılması' için Genel Kurul'a talepte bulunacak.Yenişafak'ın haberine göre, Genel Kurul'da görüşülerek kabul edilmesi durumunda cuntanın kurduğu Milli Birlik Komitesi'nin (MBK) 75 numaralı kararı tarih olacak.

 
MECLİS FORMÜLÜ BULDU
 
Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın Meclis Dilekçe Komisyonuna verdiği dilekçe ile 'Menderes ve birlikte idam edilen arkadaşları Polatkan ve Zorlu'ya iadeyi itibar' talebinde bulunmuştu. Bu dilekçe üzerine Meclis Hukuk Müşavirliğinden görüş soran Dilekçe Komisyonu'na Müşavirlik'ten 'İdam kararının iptalinin mümkün olmadığını ve yargılamanın yeniden yapılması gerektiği' cevabı verildi.
 
Bu cevap üzerine 500 klasörü aşan Yassıada yargılama dosyalarını inceleyen Dilekçe Komisyonu 'yeniden yargılamanın Yassıada Mahkemelerini tanımak olacağı' sonucu doğuracağı kanaatine vardı. Komisyon üyeleri, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam kararını onaylayan Milli Birlik Komitesi'nin (MBK) 75 Numaralı Kararının 'Yok hükmünde sayılması' formülünü buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.