Menderes'in saatindeki sır

Menderes'in saatindeki sır

27 Mayıs ihtilali sonrası idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'le ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Araştırmacı Oktan Keleş, merhum Menderes'e son döneminde masonlar tarafından kapağın içinde masonik işaretler ve "öl" yazısı bulunan özel yapım bir saat hediye edildiğini öne sürdü. Bu saatin şu anda kendisinde olduğunu söyleyen Keleş, " Bu saatle Menderes'e mesaj verilmek istendi. Bunlar masonların taktiğidir" dedi.

Son zamanlarda birbirinden ilginç araştırmaları ile dikkat çeken Oktan Keleş, bu sefer yarım asır önce idam edilen Adnan Menderes'le ilgili önemli bir iddiayı dile getirdi. Menderes'in ölümünde "mason" parmağı olduğunu iddia eden Keleş, delil olarak da idam öncesi kolunda takılı olan saatin içindeki gizli mesajları gösterdi. Oktan Keleş, Menderes darağacına gitmeden önce de kolunda görülen saatin şu anda kendisinde olduğunu söylüyor. Saat, Menderes'in idamı sonrası özel eşyaları arasında görülmüyordu. Muhtemelen Celladın eline geçtiğini söylediği saate 4 yıl önce sahip olduğunu anlatan Keleş, Menderes'e hediye edilen saatin içindeki yazı ve işaretlere dikkat çekiyor. Saatin içinde yazılanlardan Menderes'in haberi olmadığını söyleyen Keleş'in iddiası şöyle:"Saatin metal kapağının içinde; siyon yıldızı, kuru kafa şekli ve "öl"yazısı bulunuyor. Bu saat Menderes için özel olarak yapılmış ve hediye edilmişti. Muhtemelen Menderes'e bir mesaj verilmek istenmişti. Bu mesajı Mason locası vermişti"

Araştırmacı Oktan Keleş, Menderes'le ilgili iddialarını ve bu iddialara dayanak olarak gösterdiği fotoğraf ve belgeleri "onaltiyildiz.com" isimli internet sitesine de koydu. Sitede, Menderes'in idam edilmeyi beklerken sol kolunda takılı olan saatin fotoğrafına ve saatin iç kapağında işaret ve yazıya yer veriliyor.
Zaman

Etiketler :