MENZİL CEMAATİNE OPERASYON

MENZİL CEMAATİNE OPERASYON

Eskişehir’de emekli Albay Büyük’ün evinde ele geçirilen yeni belgeler nedeniyle ifadeye çağrılan subaylara, Menzil cemaatine yönelik planlanan operasyon sorulacak.

Emekli Hava İstihbarat Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinde yeni Balyoz Darbe Planı belgeleri ile birlikte ele geçirilen belgelerle ilgili yeni bir ifade dalgası başlatıldı.

Aralarında üst rütbeli generallerin de bulunduğu  9 muvazzaf subaya ifadelerinin alınması için Pazartesi günü tebligat gönderildi. Balyoz savcısı, subaylara, ifadeleri alınmak üzere bugüne (Cuma) gün verdi.

‘Bilvanis Çiftliği’ planı sorulacak

Orgeneral Bilgin Balanlı, Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tümgeneral Nedim Güngör Kurutaş, Tuğgeneral Mehmet Eldem, Tuğgeneral Erhan Pamuk, Tümamiral Sinan Ertuğrul, Kurmay Albay Mehmet Örgen ve ismi öğrenilemeyen bir subay olmak üzere Balyoz davası kapsamında ifadeye çağrılan 9 muvazzaf subayın Bilvanis Çiftliği merkezli Adıyaman Menzil Cemaatine yönelik planlanan operasyonla ilgili sorgulanacağı öğrenildi.

Balyoz davası kapsamında Emekli Albay Hakan Büyük’ün Eskişehir’deki evinden TSK’ya ait binlerce belge bulundu. Gölcük belgelerinin orijinallerinin de yeraldığı belgeler arasında Bilvanis Çiftliği hakkında yapılan geniş çaplı çalışmalar savcılığın dikkatini çekti. Adıyaman Menzil cemaatine bağlı Bilvanis Çiftliğinin havadan izlendiği, dinlemeler yapıldığı, gizli kameraya çekildiğini gösterir ve görüntüler ile çiftliğe yönelik operasyon planları bulundu. Derinleştirilen soruşturmada Bilvanis’ten hereketle Menzil Cemaatine yönelik, büyük bir operasyon başlatılacağı bilgisi üzerine savcılık sözkonusu subayları ifadeye çağırma kararı aldı.

Subaylardan 5’i rapor aldı

Bugün sabah için ifadeye çağrılan subaylardan Balanlı’nın dün İstanbul Gata’dan; Atman, Karataş ve Kurutaş’ın Etimesgut Hava Hastanesi’nden; Eldem’in ise Ankara GATA’dan rapor aldığı öğrenildi. Subayların aniden aldıkları raporlarla ifadeye gitmeyecekleri belirtiliyor.

Sen sızdırdın diyerek belgeyi kabul ettiler

Albay Dursun Çiçek imzalı Demokrasiye Müdahale Planı davasında, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun avukatı Abdullah Kaya ‘tanık’ olarak dinlendi. Skandal belge ilk kez ofisinde yakalanan tutuklu sanık avukat Serdar Öztürk, İrtica İle Mücadele Eylem Planı’yla ilgili yazılan ihbar mektuplarını, Kaya’nın Ergenekon savcıları ve bazı emniyet mensuplarıyla beraber yazdığını iddia etmişti. Ankara Özel yetkili Savcılık tarafından hakkında Serdar Öztürk’ün şikayeti nedeniyle “Cemaat üyesi” iddiasıyla soruşturma açıldığını anlatan Kaya, “Eylem planını benim Genelkurmay’dan sızdırdığımı iddia ediyorlar, bu doğru değil. Bu iddialarıyla planın gerçekten yapıldığını farkına varmadan itiraf ediyorlar” diye konuştu. Kaya, Dursun Çiçek’in de ilk zamanlar kendisine “Avukatlığımı yapar mısın” teklifinde bulunduğunu ancak iş yoğunluğu nedeniyle bunu kabul etmediği ve Serdar Öztürk’ün kendisini takip ettirip bilgi toplamasının etik olmadığını beyan etti.
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.