Meram’da 25 bin kişiye aşure ikramı

Meram’da 25 bin kişiye aşure ikramı

Her yıl Muharrem ayı boyunca toplumumuzda büyük bir coşkuyla kutlanan Aşure geleneği Meram’da da ya-şatılıyor. Şelale Park’ta halka aşure ikram eden Başkan Kalaycı, 10 gün boyunca ilçenin 4 farklı noktasında yaklaşık 25 bin kişiye aşure ikram edeceklerini

Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen aşure ikramı programları, şehrin en işlek alanlarından Şelale Park’ta düzenlenen programla başladı. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, aşure ikramında bulunarak vatandaşların Aşure Gününü kutladı.

Hicrî yılın ilk ayı olan Muharrem ayının 10. gününün her yıl Aşure Günü olarak kutlandığını belirten Başkan Kalaycı, “Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, bu günün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Bugüne "Aşure" denmesinin sebebi, Muharrem ayının onuncu gününe denk geldiği içindir.  Bu günde hayır hasenat ve sadaka gibi güzel âdetlerin de yaşatılması isabetli ve yerinde olacaktır. Herkes imkanı nispetinde ailesine, akraba ve komşularına ikramda bulunur; bugünlerin faziletini bildiren hâdiseleri hatırlayarak ihsanda bulunursa şüphesiz sevabını kat kat alacaktır. Bilhassa, Peygamberimiz (S.A.V.); Mü'minin aile efradına Aşure Gününde her zamankinden daha çok ikramda bulunmasını tavsiye etmiştir” dedi.

Başkan Kalaycı, “Muharrem ayının 10. gününe Aşure isminin verilmesinin hikmeti, o günde Cenâb-ı Hak on peygamberine on değişik ikram ve ihsan ettiği içindir. Bu ikramlar şöyle belirtilmektedir: Allah, Hz. Musa'ya (a.s.) Aşure Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür. Hz. Nuh’un (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine demirlemesi, Hz. Yunus’un (a.s.) balığın karnından kurtulması, Hz. Âdem'in (a.s.) tevbesinin kabulü, Hz. Yusuf’un, kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan çıkması, Hz. İsa’nın (a.s.) o gün dünyaya gelmesi ve o gün semâya yükselmesi, Hz. Davud'un (a.s.) tevbesinin kabulü, Hz. İbrahim'in (a.s.) oğlu Hz. İsmail’in doğması, Hz. Yakub'un (a.s.) gözlerinin görmeye başlaması, ve Hz. Eyyûb’un (a.s.) hastalığından şifaya kavuşması hep Aşure Gününde gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Vatandaşlar ise, toplumumuz açısından güzel bir geleneği sürdürdüğü için Meram Belediyesi Başkanı Dr. Serdar Kalaycı’ya teşekkür ettiler.

dsc_2556.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.