Mercan Gibi Bir Eser; SENİ ANLATMAK

Mercan Gibi Bir Eser; SENİ ANLATMAK

Yazar Mercan Civan’ın seni anlatmak isimli eseri Göl Kitap Yayıncılıktan çıktı. 220 sayfadan oluşan kitap da deneme ve röportajlardan oluşuyor.

Editörlüğünü Selahattin KARABAŞEV’in yaptığı, önsözü Yazar-Şair İsa Cebeci’ye ait olan eserin, arka kapak tanıtı m metnini ise öykücü Ylmaz UÇAR kaleme almış.

Başarılı yazar Mercan Civan yaptığı basın açıklamasında “Seni anlatmak’ da amacım; başta kendimi, ardından yazarlarımı ve aslında herkesi anlatabilmekti,” dedi. Yazar Mercan CİVAN 25 Kasım 2012 tarihinde 31.İstanbul TÜYAP Kitap fuarında Salon-2 106/D nolu stand bünyesinde okuyucularıyla buluşup kitaplarını imzalayacak.

Seni Anlatmak’ta Yazar Mercan Civan’ın 123 sayfa da denemeleri ve sonrasında Mehmet Türker ACAROĞLU, İsa CEBECİ, Sabri CON, Yılmaz UÇAR, Ahmet TÜRKAY, Emel BALIKÇİ, Renginar SALİ, Yahya AKBULUT ve Hicabi TÜRKOĞLU ile röportajlara yer verilmiş.

Bulgaristan’ın Kırcali İline bağlı Ardino (Eğridere) kasabasında doğan yazar, Liseden mezun olunca Pazarcık’ta Okulöncesi Eğitimi için öğretmen bir Enstitü bitirdi. Ardino’da dokuz yıl Anaokulu öğretmenliği yaptıktan sonra Temmuz 1996’da eşi ve 3 yaşındaki oğlu ile Türkiye’ye gelip Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine yerleşti. On beş yıl süreyle değişik görevlerde çalıştı. Yedi yıldan beri Okulöncesi Eğitimde öğretmenliği ve Meslek hayatının dışında Lüleburgaz “Bal-Göç” Derneğinde bir dönem Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

 

Yaşamın bize sunduğu nimetlerden ve kişilerden edindiği izlenimleri, doğanın karşısına çıkardığı güzelliklerde kendisini etkileyen unsurları özellikle kaleme alıp paylaşma hevesi çocukluğundan beri içinde kartopu gibi büyüyen yazar, bu nedenle 2010 baharından bu yana “Frekans” gazetesinde röportaj ve deneme yazıları basılmıştır. Bunun dışında Bulgaristan ve Türkiye basınında, (Alev dergisi, Kiraz dergisi, Ardinonun Sesi, Kırcali Haber, Rumeli, Birlik, Güncel Sanat, Antalya Sanat vb.) ve çeşitli internet sitelerinde denemeleri, öyküleri yayımlanmaya devam etmektedir.

 

 Faaliyetine son vermiş olan "Frekans" gazetesinde 2 yıl köşe yazarlığı yapan Civan, "Günyüzü" gazetesinde köşe yazarlığına devam etmektedir.

 

Yazarın Anadilimizi geliştirmek ve onun tüm imkânlarından yararlanabilmek gibi kutsal bir emeli var. Ve tüm insanların Barış ve Mutluluk içinde yaşaması en büyük dileğidir.

Kendisine habername.com ekibi olarak yazara başarılarının daim olmasını diliyoruz.

  Haber; Fatma Çetin Kabadayı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.