Merkel: Çözüm için 1 Kasım önemli tarih

Merkel: Çözüm için 1 Kasım önemli tarih

Mülteci krizi nedeniyle aldığı eleştirilere basın toplantısıyla yanıt veren Merkel, çözüm için 1 Kasım tarihine işaret etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mülteci sorununun çözümü konusunda 1 Kasım tarihinin önemli olduğunu söyledi. Mülteci krizi nedeniyle aldığı eleştirilere basın toplantısıyla yanıt veren Merkel, Berlin'de yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için sabırlı olunmasını istedi.  

Sınırların kapatılmasına yönelik talepleri “Düğmeyi birden bire çeviremeyizö diyerek geri çeviren Merkel, çözüm için adım adım ilerlenmesi gerektiğine işaret etti.

TÜRKİYE'DE YAPILACAK SEÇİMLER ÖNEMLİ

Cumartesi yürürlüğe giren mülteci yasasının sonuçlarının beklenmesi gerektiğini kaydeden Merkel, mülteci akınının durdurulmasının ancak Türkiye, Yunanistan ve AB arasında yapılacak işbirliği ile mükün olduğunu tekrarladı. Merkel, Türkiye'de yapılacak seçimler nedeniyle önümüzdeki Pazar gününün önemli olduğuna dikkati çekerek, seçimlerin sonucuna göre, AB ile Türkiye arasında mültecilerin durdurulmasına yönelik süren görüşmelerin hayata geçirilebileceğini söyledi ve “Sorunun temel nedenlerini ele almalıyızö ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.