Merkel yeniden Başbakanlığa aday olacak

Merkel yeniden Başbakanlığa aday olacak

Angela Merkel'in 2017'deki seçimlerde dördüncü görev dönemi için başbakanlığa aday olacağı açıklandı.

Ajanslarda yer alan habere göre; Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili politikacı Norbert Röttgen, Başbakan Angela Merkel'in önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde yeniden başbakanlığa aday olacağını ifade etti.

"KARARLI VE İSTEKLİ"

Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Röttgen, Amerikan CNN televizyonuna verdiği mülakatta Merkel'in başbakanlığa aday olacağını ve 'uluslararası liberal düzeni güçlendirme konusunda son derece kararlı ve istekli olduğunu' söyledi.

MERKEL AÇIKLAYACAK

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, "Şimdiye kadar pekçok kez ifade ettiği üzere Başbakan Merkel konuyla ilgili kararını uygun bir zamanda kendisi açıklayacaktır" derken, Merkel'in partisi CDU'dan da benzer bir açıklama geldi.

SEÇİMLERDE YENİLGİ ALMIŞTI

Almanya Başbakanı Merkel'in partisi, Eylül ayında yapılan Berlin Eyalet Seçimleri'nde tarihinin en ağır yenilgisini almıştı.

Berlin Eyalet Seçimleri'nde Alman Hıristiyan Demokratik Birlik Partisi (CDU) ve SPD'nin oylarında düşüş olmasına rağmen SPD güçlü parti olarak sandıktan çıkmıştı.

Tarihinin en ağır yenilgisini alan Merkel'in partisi CDU'nun oyları yüzde 23,3'ten yüzde 18'e düşmüştü.

CDU'LU BOSBACH DA SÖYLEMİŞTİ

Merkel'in adaylığı konusunda geçen günlerde Bild gazetesine açıklamada bulunan CDU'lu Wolfgang Bosbach da, Merkel'in yeniden aday olacağını söylemişti.

Bosbach, “Merkel 2017'de yapılacak federal seçimlerde yenden aday olacak ve her iki parti (CDU/CSU) tarafından da desteklenecek” demişti.

Merkel'in kendisinden, adaylığı konusunda henüz bir açıklama gelmiş değil. CDU yönetiminden de Merkel'in adaylığı konusunda resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Başbakan Merkel'in dördüncü görev dönemi için adaylığını koyup koymayacağı aylardır tartışmalara konu oluyor. Merkel bu konuda sessizliğini korurken, partisi CDU ve kardeş parti CSU'da Merkel'in seçimlere yeniden gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Merkel'in adaylığını, önümüzdeki pazar günü yapılacak parti idare kurulu toplantısında, ya da Aralık ayında Essen kentinde düzenlenecek parti kongresinde açıklayacağı beklentisi yaygın şekilde dile getiriliyor.

KOHL'ÜN PEŞİNDE

Kasım 2005 tarihinden bu tarafa Başbakanlık koltuğunda oturan Angela Merkel, aday olup yeniden hükümeti kurarsa, Almanya'nın en uzun süre (1982-1998) başbakanı olan Helmut Kohl'ün rekorunu egale etmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.