Merkel Yunanistan'dan ikinci intikamını aldı

Merkel Yunanistan'dan ikinci intikamını aldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan ziyaretinde Euro 2012'de Yunanistan'ı yendikleri maçta giydiği yeşil takımı giymesiyle dikkat çekti

Almanya Başkanı Merkel günübirlik ziyareti için geldiği Yunanistan'da giydiği kıyafetle dikkat çekti. 22 Haziran 2012'de oynanan ve Almanya'nın 4-2 kazandığı Almanya-Yunanistan çeyrek finalini staddan izleyen Merkel Yunanistan'a yine aynı takım elbisesiyle geldi.

İki ülke arasında ekonomik gerilimlerin yaşandığı bir dönemde olan çeyrek final karşılaşması o günlerde adeta kan davasına gelmişti. O dönem Başbakan olan Papandreu'nun Merkel karşısında el pençe divan durduğu fotoğrafın intikamını almak isteyen Yunanlılar maçı bir milli mesele haline getirmişti.

Almanlar ise Avrupa'nın en fakir ülkesi haline gelen Yunanistan'a ekonomik yardım yapılmasına şiddetle karşı çıktıklarından Yunanlılar'ı kendilerini sömürmekle suçluyor bu maçı kazanarak Yunanistan'a bir darbe daha vurmak istemişlerdi.

Yunanistan'ın yarı finali Almanya'ya kaptırmış olması ekonomik açıdan Almanya'ya bağlı kalan Yunanistan için ikinci bir hezimet haline gelmişti.

Merkel'in bugünkü ziyaretinde o günü hatırlatacak biçimde yeşil takımını tercih etmiş olması Yunan halkının da dikkatini çekti.

Merkel'in ziyaretini tepkiyle karşılayan Yunanlılar protestolar için sokaklara döküldü.

MERKEL'iN ALMANYA-YUNANİSTAN KARŞILAŞMASINI İZLERKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜSÜ

MERKEL'İN BUGÜN YAPTIĞI YUNANİSTAN ZİYARETİ

ROTAHABER 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.