Merkel'den UETD'ye teşekkür mektubu...

Merkel'den UETD'ye teşekkür mektubu...

Merkel'den UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik'e teşekkür mektubu...

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Almanya'da kısa süre önce yapılan genel seçimler Başbakan Angela Merkel'in liderliğindeki Hristiyan Demokratlar'ın (CDU) zaferiyle sonuçlanmıştı. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Almanya'da düzenlenen seçimlerdeki başarısından dolayı, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i kutlayan bir mektup gönderdiği belirtildi.

Mektuba cevap veren Almanya Başbakan Angela Merkel, Çok memnun olduğunu dile getirerek, ''Tebrik ve ilginiz için, teşekkür ederiz'' dedi.

Almanya'da MERKEZİ Köln'de bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD), Türk kökenli Alman vatandaşı Türklerin 22 Eylül'de yapılan seçime ilgiyi artırmak için "Haydi Sandık Başına" kampanyası düzenleyerek büyük başarı yakaladı. Görsel, işitsel, yazılı ve digital medya kuruluşları vasıtasıyla Türk seçmenlere ulaşan UETD, "Seçime katılım oranını yüzde 20'lerden yüzde 70 oranına çıkardı. Kampanyanın başarılı olması ile Türk kökenli seçmenin rekor seviyede sandık başına gittiği belirtildi. Bu sonuçlardan sonra UETD Almanya'da ki bütün partilerin dikkatini çektiği kaydedildi.

new_new_new_012.20140215010343.jpg

new_new_new_new_012.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.