Merkez Bankası Başkanın’dan yavaş ekonomiye devam mesajı

Merkez Bankası Başkanın’dan yavaş ekonomiye devam mesajı

Merkez Bankası Başkanı Başçı’dan yavaş ekonomiye devam mesajı: “Kemerleri çözün, karayoluyla devam. Görevimiz emniyetli seyahat.”

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, ekonomideki yavaşlama konusunda ne zaman harekete geçileceğine ilişkin soruyu, daha önce yaptığı uçak benzetmesiyle yanıtladı. Başçı, yurtdışında havanın uçuşa müsait olmadığını belirterek, “Kemerleri çözün, bavullarınızı alın, karayoluyla devam edeceğiz desem olur mu? Merkez Bankası’nın görevi emniyetli bir şekilde seyahati sürdürmektir” dedi. Başçı bununla birlikte Merkez Bankası olarak temmuz ayından itibaren ayaklarını frenden yavaş yavaş, kademeli olarak çekmeye başladıklarını söyledi.

HAVA UÇUŞA MÜSAİT DEĞİL
Ekonominin fazla soğuduğuna ilişkin eleştirilerin anımsatılması üzerine Başçı, temmuz ayında göstergelerin bir miktar zayıfladığını, karşılıksız çeklerde artış, ihracatta gerileme olduğunu belirtti. Bu gelişmelerde, Borçlar Kanunu’ndaki kefalette eş rızasının aranması ve ramazan ayı faktörlerinin de bulunduğunu kaydeden Başçı, bayramdan sonra iç talepte yeniden canlanma olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. Başçı şöyle devam etti: “Kısa vadeli faizlerde düşüş sağladık. Faiz koridorunu kademeli olarak daraltmaya başlıyoruz. Bunun kredi maliyetlerinin azaltılmasında olumlu etkileri olmasını bekliyoruz. Kredi ve döviz arzu edilen noktalara geldi.”

GÖREVİMİZ GAZA BASMAK DEĞİL
Erdem Başçı, iş dünyasının faiz indirimi taleplerine ilişkin bir soru üzerine de şöyle konuştu: “Yurtdışında hava uçuşa müsait değil. Bu yıl ve 2013’te yüzde 8-9 oranındaki büyümeyi dünyada Çin de dahil kolay kolay kimse sağlayamaz. Gaza basılmasını isteyen çok kişi var, özel sektör de istiyor. Biz mümkün olduğunca temkinli gidelim. Merkez Bankası’nın görevi gaza basmak değil, emniyetli bir şekilde seyahati sürdürmektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.