Merkez Bankası faizde değişiklik yapmadı

Merkez Bankası faizde değişiklik yapmadı

Piyasaların merakla beklediği faiz kararını Erdem Başçı açıkladı: Faiz oranları sabit kaldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) yeni faiz oranlarını belirlemek üzere bugün toplandı.

 

Erdem Başçı başkanlığında toplanan kurul saat 14:00'te piyasaların çok yakından takip ettiği faiz kararını açıkladı.

 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz oranlarında değişiklik yapmadı.

TCMB, politika faiz oranını yüzde 7,50'de, faiz koridorunun üst bandını yüzde 10,75'te, faiz koridorunun alt bandını yüzde 7,25'te ve açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranını yüzde 10,25'te sabit tuttu.

 

 

Merkez Bankası son yaptığı PPK toplantısında 0.25 puan indirim kararı alarak faizleri yüzde 7.75’ten, yüzde 7.50 düzeyine düşürmüştü.

 

ERDOĞAN ''TATLIYA BAĞLADIK'' DEMİŞTİ

 

Uzun bir süredir aldığı kararlar yüzünden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirilerine maruz kalan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, yaşanan tartışmanın piyasalara yansımasından ötürü geçtiğimiz günlerde Erdoğan ile Köşk'te 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirmişti.

 

Bu görüşmede Erdoğan'ın faiz ve üretim noktasında hassasiyetini dile getirdiği ifade edilirken Merkez Bankası Başkanı Başçı ise faizi nasıl düşüreceklerine yönelik yol haritasını açıkladığı aktarılmıştı.

 

Bu görüşmeden bir kaç gün sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeyle ilgili olarak ''Sonunu tatlıya bağladık'' mesajını vererek bir nevi tartışmalara son noktayı koymuş ve piyasaları rahatlatmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.