Altın 2,435.68
%0.33
BIST 9,885.19
%1,73
Dolar 32.52
%0.13
Euro 34.89
%0.16
İstanbul
20°
Söylerken bir kez daha düşünün!

Söylerken bir kez daha düşünün!

Aman bu cümleye dikkat!!!

 

MERSİN Anamur’da polis memurlarıyla sözlü tartışmaya giren D.F. isimli vatandaş, karakola gitmemek için direnirken “Erkekseniz götürün” diyerek tepki gösterdi. Vatandaş hakkında yasal işlem başlatan polis memurları, sözleri nedeniyle de kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle şikâyetçi oldu.

Anamur Cumhuriyet Savcılığı’nın olayla ilgili yaptığı soruşturma sonunda polis memurlarına “Erkekseniz götürün” demenin “hakaret” suçunu oluşturduğu iddiasıyla dava açıldı. D.F.’nin hakaret suçundan Anamur Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Davaya bakan Hâkim Mehmet Şengil, olayda hakaret suçunun oluşup oluşmadığını meslektaşlarına danıştı. Hâkim ve savcıların yazışma sitesi adalet.org’da hâkim meslektaşlarına, “Polislere karşı söylenen erkekseniz götürün sair tehdit mi yoksa hakaret midir?” diye sordu.

Bu soruya İzmir Aliağa Hâkimi Taner Erdoğan “Erkek, olmanın kabul edilen güç ve cesaret özelliklerine atıf yapmıştır. Korkmuyorsanız, cesaretiniz varsa anlamındadır. Erkek değilsin anlamında değildir. Tabii ki genel kullanımın anlamı bu, erkekseniz... deyip kadın gibisiniz denildiyse veya bu anlama gelecek başka sözler söylendiyse, bir erkeğe kadın denildiği için hakaret de oluşur” yorumunu yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.