Mersin Hastanesi'nde skandal

Mersin Hastanesi'nde skandal

Balıkesir'de yaşanan bebek skandalından sonra Mersin Devlet Hastanesi'nde skandal niteliğinde bir olay yaşandı.

Mersin Devlet Hastanesi'nde skandal niteliğinde bir olay yaşandı. Hastaneye sarhoş gelen hastabakıcı skandala böyle imza attı.

Mersin Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde sarhoş olarak işe geldiği iddia edilerek bir hasta bakıcı ile personel arasında çıkan kavgada taraflardan birinin hasta yatağında yatan çocuğun üzerine düşerek ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Mersin Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde sarhoş olarak işe geldiği iddia edilen bir hasta bakıcı ile personel arasında çıkan kavgada taraflardan birinin hasta yatağında yatan çocuğun üzerine düşerek ölümüne neden olduğu iddia edildi.

Emrah ve Elif Söylemez çiftinin tek çocuğu,İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Eren Söylemez (9) pazartesi günü Toroslar Mahallesi Okan Merzeci Bulvarı üzerinde bisikleti ile giderken bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralı olarak Mersin Devlet hastanesine kaldırıldı.Acil Serviste yapılan ilk Müdahalenin ardından Mersin Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı.

Beyin kanaması geçiren küçük Eren, ailesinin iddiasına göre trafik kazasında değil akşam yoğun bakım personeli arasında çıkan kavga sonucu hayatını kaybetti.

Hastanedeki taşeron firmasında hasta bakıcı olarak çalışan ve 15.00'te mesaisi biten C.A. saat 19.00 sıralarında tekrar Hastane Yoğun Bakım ünitesine geldi. Alkollü olduğu iddia edilen C.A. kendisinin mesaisi bittiği halde çalıştırıldığını öne sürüp elini cama vurarak yaraladı.

Kanlar içinde kalan C.A. yoğun bakım ünitesine girdi. C.A'nın taşkınlığını sürdürmesi üzerine diğer personel ile arasında arbede çıktı. İddiaya göre arbede sırasında itilen bir kişi yoğun bakımda yatan 9 yaşındaki Eren Söylemez'in üzerine düştü. Güvenlik görevlilerinin de araya girmesi ile kavga daha fazla büyümeden önlendi. Ancak olaydan sonra küçük Eren'in hayatını kaybettiği haberi, ziyaretçilerine bakmak için dışarı çıkan ailesine ulaşırken cesedi de morga gönderildi.

ÇARESİZ BABA GÖZ YAŞLARI İÇİNDE OLAYI ANLATTI

Kavganın gözlerinin önünde meydana geldiğini belirten baba Emrah Söylemez olayı göz yaşları içinde anlattı. "Allah aşkına kim bizim sesimizi başbakanımız milletvekillerimiz duyuyorsa bunun üzerine gitsin " diye yalvaran baba Söylemez yetkililerden güvenlik kamera görüntülerini incelemelerini istedi.

Saat 19.50 civarında 15.00'te mesaisi biten bir hasta bakıcının geri geldiği ve izinli olduğu halde çağrıldığı için çok kızgın olduğunun her halinden belli olduğunu belirten Emrah Söylemez, "Sarhoş olan hasta bakıcı yoğun bakıma gelirken sağ taraftaki pencere camını kırdı sonra yoğun bakıma girdiler. Boğuşmaya başladılar. Bunları durdurmak istedim ancak çocuğumun başına bir şey gelmesinden korktuğu için eşim izin vermedi. Ben pencereden baktığımda birbirlerini tutup attıklarını gördüm. Daha ileriye hastaların yanına geçtiler. Biri tuttu diğerini atınca sedyenin üzerine düştü. İki kişi kavga ediyordu. Diğerleri ayırmaya çalışıyordu.

Kavga olayı bitti biz dışarıya ziyaretçilerimizin yanına indik. O sırada telefon açtılar ve Emrah bey yoğun bakıma gelin dediler. Çocuğu sordum morga götürdük dediler" diye konuştu.

Oğlunun yatağına koştuğunda bir birlerine iterek üzerine düştükleri sedyenin oğlunun sedyesi olduğunu gördüğünü anlatan Söylemez, "Birbirlerini benim oğlumun üzerine itmişler. Elimden bir şey gelmedi oğlumu ezip öldürdüler. Biliyordum öleceğini ama bu şekilde ölmesi çok kötü" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Sabah hastaneye gittiğinde hasta bakıcılar ile hasta yakınları arasında çıkan kavga sonucu camların kırıldığının söylenerek olayın saptırılmaya çalışıldığını gördüğünü ifade eden Söylemez yetkililerden tek isteğinin olayın aydınlatılması olduğunu söyledi.

Acılı anne Elif Söylemez ise olayı cep telefonu ile görüntülemek istediğini ancak korktuğu için çekemediğini belirtti.

Telefonla ulaştığımız Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Suat Özer Öner ise şehir dışında olduğunu olayı Hastanedeki yetkililerden aldığım bilgiye göre yoğun Hastane personeli ile Hasta yakınları arasında bir tartışma yaşamış personeli sarhoş olup olmadığı konusunda ile araştırmalarımız devam ediyor. Öner olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi


Etiketler :