Mersin'de KESK üyeleri halay çekti

Mersin'de KESK üyeleri halay çekti

DHA, Soma'nın acısı sürerken Mersin'de sendika üyelerinin halay çektiğine dair haberini sehven servis ettiğini duyurdu. Fakat bu sendikalar gerçeğini değiştirmiyor.

Doğan Haber Ajansı (DHA), Mersin’in Silifke ilçesinde KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası işyeri temsilciliği Hemşirelik Haftası'nın coşkuyla kutlandığına dair servis ettiği haberini geri çekti. Söz konusu kutlamanın Soma'daki faciadan önce gerçekleştiği ifade edildi.

DHA'DAN "ÖZÜR DİLERİZ" AÇIKLAMASI

Ajantan yayınlanan özür yazısında, "Mersin’in Silifke ilçesinde KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası işyeri temsilciliğinin Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlediği yemeğin, Soma’daki kömür ocağı kazasından önce gerçekleştiği açıklandı. Bu konuda bugün servise konulan haber ve eğlence fotoğrafları da o geceye ait olup Silifke mahreçli haberimiz nedeniyle özür dileriz."denildi.

EYLEM YAPMAK, HALAY ÇEKMEKTEN BAŞKA İŞE YARAMADIKLARI GERÇEĞİNİ DEĞİŞTİRMEZ

DHA'nın bu fotoğraf eskiydi açıklaması, sendikaların işçi haklarını savunmak yerine eylem yapmak ve halay çekmekten başka bir işe yaramadıkları gerçeğini değiştirmez. Sadece aidat toplamaktan anlayan sendikalar, işçi güvenliği konusunda kılını kıpırdatmazken 1 Mayıs'tan 1 Mayıs'a ortaya çıkıp yakıp yıkarak üyelerini kandırıyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.