'Mescid-i Aksa'ya zarar gelirse din savaşı patlak verir'

'Mescid-i Aksa'ya zarar gelirse din savaşı patlak verir'

Gazze'deki Filistin hükümeti Vakıflar ve Din İşleri Bakanı İsmail Rıdvan, "Mescid-i Aksa'ya zarar gelirse, din savaşı patlak verir" dedi.

 

Rıdvan, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "Mescid-i Aksa'nın altının ve çevresinin kazılması ve İsrail'in devam eden saldırı ve ihlalleri neticesinde Aksa'ya zarar gelirse, bölgede volkanik patlama yaşanır ve kimseye fayda sağlamayacak bir din savaşı patlak verir" diye konuştu.

-"Siyonistler, Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmeyi planlıyor"-

Rıdvan, Mescid-i Aksa'da Yahudilere belirli gün ve saatlerde ibadet imkanı tanınması konusunda uyararak, "El-Halil'deki İbrahim Camisi'nde yapılanın bir benzeri, burada uygulanmaya çalışılıyor. Siyonistler Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmeyi planlıyor" ifadelerini kullandı.

Rıdvan, İsrail'in Mescdi-i Aksa'ya yönelik tehditleri karşısında Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı harekete geçmeye çağırdı.

Geçen hafta İsrail Dinler Bakanlığı'nın Yahudilere Mescid-i Aksa'da ibadet etme hakkı tanıyacak bir yasa hazırlığı içerisinde olduğu belirtilmişti.

Geçen Ağustos ayında da İsrailli aşırı sağcı milletvekili Aryeh Eldar'ın, Mescid-i Aksa'da ibadet vakitlerinin Müslümanlar ve Yahudiler arasında taksim edilmesi için meclise sunduğu tasarı, Filistin'de sert tepkiyle karşılanmıştı.

Barush Goldstien isimli aşırı sağcı bir Yahudi, 25 Şubat 1994'te İbrahim Camisi'nde namaz kılan cemaat üzerine ateş açarak 29 Filistinliyi öldürmüştü. Kanlı olayın ardından sekiz ay kapatılan camide İsrail, istediği şekilde düzenlemeler yapmış, camiyi Müslümanlar ve Yahudiler arasında bölmüştü.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.