Vekiller şikayet etti, Çiçek fırçaladı

Vekiller şikayet etti, Çiçek fırçaladı

Meclis'teki giyinme odası da namaz kılmak için kullanılmaya başlanınca TBMM Başkanı Cemil Çiçek duruma el koydu.

TBMM Genel Kurul'daki Başkanlık Divanı kürsüsünün arkasındaki divan üyelerinin "soyunma" odasının da içinde yer aldığı bölümü bazı milletvekilleri "namaz kılmak, abdest almak" için kullanmaya başlayınca şikâyet konusu oldu. Konuyu divan üyelerindenöğrenen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise "Meclis'te iki mescit var, gitsinler orada kılsınlar, kürsü arkası odaya girişleri mümkün olduğu kadar sınırlayalım" uyarısında bulunduğu öğrenildi.

YOL GEÇEN HANINA ÇEVRİLDİ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in geçen pazartesi günü TBMM başkanvekillerine verdiği yemekte, divan üyelerinin daha rahat çalışabilmesine dönük önlemler ile yeni dönem çalışma sistematiği konusu gündeme geldi. Bu konuda TBMM Başkanlığı'nın hazırladığı metin Meclis başkanvekillerinin de görüşüne sunuldu. Edinilen bilgiye göre toplantıda başkanvekillerinin en çok yakındığı konu, Başkanlık Divanı kürsüsünün hemen ardında yer alan ve divan üyelerinin dinlenme, soyunma odası olarak kullandığı iç içe iki odadan oluşan bölümün milletvekillerince adeta "yol geçen hanına çevrilmesi" oldu.

ŞİKAYETLER CEMİL ÇİÇEK'E

Normalde sadece divan üyeleri ve gereksinim duyulması halinde grup başkanvekilleri ile küçük toplantıların yapılabildiği bu bölümün bakanlarla görüşmek isteyen milletvekillerince sürekli işgal edilmesinin yanında bazı milletvekillerinin, başkanvekillerinin soyunma odasında namaz kıldığı, tuvalet bölümünü de abdest almak için kullanılmaya başlandığı Çiçek'e aktarıldı.

MECLİS'TE 2 MESCİT BULUNUYOR

Toplantıda bazı Meclis başkanvekilleri, milletvekillerinin, kürsüye çıkarken üzerlerini değiştirdiklerini, bazen normal giysileri ortadayken de milletvekillerinin "namaz" için izin istediklerini belirterek "Vermemezlik de olmuyor. Ama bu uygulamaya son verilmesi gerekir" görüşünü ilettiler. Bu konudan haberi olmadığını belirten Çiçek ise Meclis'te biri hemen muhalefet kulisinin alt katında olmak üzere iki mescit bulunduğunu belirterek "O mescitlerde kılsınlar, bu tür uygulamaya mümkün olduğunca izin vermeyin" önerisinde bulundu. Toplantıda, çok zorunlu durumlar dışında bakan ve milletvekillerinin de bu odaları kullanmaması için siyasi partilerin grup başkanvekillerine konunun iletilmesi de kararlaştırıldı. Toplantıda Çiçek'in ayrıca Genel Kurul'daki konuşma süreleri ve zaman kayıplarını da gündeme getirerek başkanvekillerine, gerginlik ya da tartışmalar nedeniyle verilen 10 dakikalık araların yarım saate kadar uzadığına dikkat çektiği ve verilen sürelere uyulması ricasında bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.