Mesrur Barzani'den PKK'nın Sincar'daki varlığını reddeden açıklama

Mesrur Barzani'den PKK'nın Sincar'daki varlığını reddeden açıklama

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Wilson Center'da gündemin öne çıkan konularına dair bir konuşma gerçekleştirdi.

Mesrur Barzani, Musul operasyonu kapsamında Sincar'ın durumu ve Şii örgüt Haşd-i Şabi ile işbirliği içinde olan PKK'nın bölgedeki konumu da dair de açıklamalarda bulundu.

"SİNCAR BAĞIMSIZ BİR EYALET OLMALI"

Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, IKBY olarak Sincar'ın ayrı ve bağımsız bir eyalet olmasını teklif ettiklerini söyledi. Ona göre Sincar'daki halk kendilerinin nasıl yönetileceğine kendilerinin karar vermesi gerektiğini belirtti.

"PKK'NIN VARLIĞI DURUMU KARMAŞIK HALE GETİRİYOR"

Mesrur Barzani, Şii örgüt Haşd-i Şabi ile işbirliği içinde olan PKK'nın Sincar'daki varlığının bölgedeki durumu daha karmaşık hale getirdiğini ifade etti.

Barzani PKK'nın, IKBY'nin Sincar'daki egemenlik haklarına saygı göstermesi gerektiğinin de altını çizerek örgütten Sincar'dan çıkmasını istediklerini belirtti.

2015 yılında Sincar'ın IKBY toprakları dahilinde olduğunu ve PKK'nın silahlı kolu YPG'nin sadece IŞİD ile mücadele için bölgeye gelen "yabancı savaşçılar" gibi değerlendirildiği ve sonunda kendilerinden geldikleri yere geri dönmesini beklediklerini belirtmişti Mesrur Barzani.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.