Messi'nin penaltıları Milan'ı yıktı!

Messi'nin penaltıları Milan'ı yıktı!

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Milan'ı konuk eden Barcelona, 0-0'ın rövanşında rakibini 3-1'lik skorla mağlup etti ve adını yarı finale yazdıran taraf oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında son şampiyon Barcelona, kendi evinde İtalyan şampiyonu Milan'ı ağırladı.
 
İtalya'da 0-0 sona eren ilk maçın rövanşında; Barcelona, güçlü rakibini 3-1'lik skorla mağlup etti ve Camp Nou'da yarı finale yükselen taraf oldu. Barcelona'nın golleri Lionel Messi'nin 2 penaltısı ve Andres Iniesta'dan gelirken; Milan'ın tek sayısında Nocerino'nun imzası vardı. 
 
Toplamda 3-1'lik skorla adını yarı finale yazdıran Barcelona, finale çıkmak için Chelsea-Benfica eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. İngiliz ekibi Chelsea, Portekiz'de oynanan ilk maçı 1-0 kazanarak Barcelona'nın rakibi olmak adına büyük bir avantaj elde etmişti.
 
GUARDİOLA'DAN CUENCA SÜRPRİZİ 
 
İlk maçtaki 0-0'lık beraberlikle rövanş maçına avantajlı çıkan Barcelona'da teknik direktör Pep Guardiola, rövanş maçı öncesinde kadroda sürpriz bir isime yer verdi. İtalyan ekibi Udinese'den transfer edilen Alexis Sanchez'i kenarda oturtan İspanyol çalışıtırıcı, yerine alt yapının yeni yıldız adayı Isaac Cuenca'yı ilk 11'de görevlendirdi. Mascherano bu maçta da stoper olarak görev yaparken; efsanevi kaptan Puyol, Barcelona formasıyla çıktığı 550. maçta sol bek pozisyonunda oynadı.
 
Konuk ekibin teknik direktörü Massimiliano Allegri ise ideal 11'ine yakın bir kadro ile sahaya çıktı. Thiago Silva'nın sakatlığında defansın göbeğini Nesta-Mexes ikilisine emanet eden tecrübeli çalıştırıcı, sakatlıktan yeni çıkan Brezilyalı yıldız Alexandre Pato'yu yedekler arasında oturttu.
 
İLK YARIDA 2 PENALTI, 3 GOL...
 
Camp Nou'da devlerin müsabakası, adına yakışır bir şekilde başladı. Barcelona Iniesta ve Messi ile rakip kalede etkili olurken; Milan bu ataklara Ibrahimovic ile cevap vermeye çalıştı. Ancak 11. dakikada Mexes'in kaybettiği topla başlayan Milan atağında, Antonini de basit bir hata yapınca hakem Messi'ye yapılan hareket için penaltı kararı verdi. 12. dakikada topun başına gelen Messi, bu penaltıdan Katalan devini 1-0 öne geçirdi. 
 
Barcelona bu golden sonra farkı arttırma çabalarındna sonuç alamazken; 32. dakikada Robinho'dan gelen topu Ibrahimoviç şık bir pasla Nocerino'ya aktardı ve İtalyan orta saha maça dengeyi getirdi. Bu golle Milan eşleşmede skor avantajını ele geçirirken; Barcelona'nın 41. dakikada kazandığı köşe vuruşunda hakem bir penaltıya daha hükmetti. Korner daha kullanılmamışken ceza sahası içindeki itişmede Nesta'nın hareketine penaltı kararı çıkarken; Messi 41. dakikada kullandığı ikinci penaltıyı da gole çevirdi. Arjantinli yıldız İtalyan takımlarına karşı 3. golünü de penaltıdan atarken, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki 14. golüyle turnuva tarihinin bir sezonda en çok gol atan ismi Jose Alfatini'yi yakaladı.
 
INIESTA MILAN'I YIKTI...
 
İlk yarının sonunda gelen 2. penaltı golüyle skor avantajını yitiren Milan, ikinci yarının başında oyunun üstünlüğünü ele geçiremedi. İtalyan devinin umutlarını tüketen gol ise 53. dakikada geldi. Ceza sahası içinde topla buluşan Iniesta, kalecinin soluna yerden yaptığı vuruşla Barça taraftarlarını sevince boğdu. 
 
Bu dakikadan sonra Barcelona farkı arttırmak için net fırsatlar yakalarken; bu pozisyonlardan 4. gol çıkmadı. Milan'ın Aquillani, Pato ve Maxi Lopez hamleleri de hücumda pozisyon bulmasını sağlayamayınca, Barcelona rövanş maçını 3-1 kazandı ve Şampiyonlar Ligi yarı finaline çıkan taraf oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.