Messi ve Ronaldo'yu üzen söz!

Messi ve Ronaldo'yu üzen söz!

Barcelona ve Real Madrid'in uğradığı hezimetler akla Gary Lineker'in söylediği efsanevi sözü getirdi.

Eski İngiliz futbolcu Gary Lineker 1990 Dünya Kupası'nda İngitere'nin Almanya'ya penaltılarla elenmesi sonrasında şu efsanevi sözünü söylüyordu "Futbol 11'er kişilik iki takım arasında oynanan ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur"

Önce Bayern Münih-Barcelona sonra da Borissia Dortmund-Real Madrid maçlarının sonucu yeniden akıllara bu sözü getirdi. Dünya futboluna hükmeden bu iki ünlü takımın düştüğü durum bu sözü doğrular nitelikteydi.

Barcelona gezegenin futbol dengesinin değiştirip rakipsiz ve karşı konulmaz bir takım olmuşken 4-0'lık bir hezimete uğradı. Sadece bir gün sonra Real Madrid milyonlarca euro fiyatındaki gösterişli kadrosuyla 4-1'lik Dortmund belki de Lewandowski'nin gazabına geldi. Paha biçilemez yıldızları Messi ve Ronaldo birer Süperman'e dönüşemedi.

Bernabeu ve Nou Camp'ta bu skorlar dönebilir, bir futbol mucizesi olabilir mi? Bunda çok kimsenin umudu yok ancak Alman futbolu o ünlü "panzer" lakaplarının hakkını vererek endüstriyel futbolun en büyük iki takımını cümle aleme rezil ederek yeniden Gary Lineker'i haklı çıkarıyordu. Ve bu güzel oyunu güzel futbollarıyla süsleyen Almanlar kazanıyordu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.