Mesut Barzani: O bölgelerden çekilmeyiz

Mesut Barzani: O bölgelerden çekilmeyiz

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani, IŞİD karşısında geri çekilen Irak ordusundan boşalan yerlerde görev yapan peşmerge güçlerinin geri çekilmeyeceğini söyledi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'yi resmi konutunda kabul etti. Barzani ve Hague, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"GİRDİĞİMİZ YERLERDEN GERİ ÇEKİLMEYİZ"

Irak'ta yıllardır referandum yoluyla çözüme kavuşturulmayı bekleyen sorunlu bölgelerin (Kerkük) artık Kürdistan bölgesinin yönetimine geçtiğini ifade eden Barzani, "Irak hükümetinin bu sorunu çözmesi için 10 yıl bekledik. Irak ordusu bu bölgelerden çekildi. Bundan dolayı peşmerge güçlerinin, o bölgelere gidip kontrolü sağlaması gerekti. Biz 140. Madde’yi uyguladık ve artık bunun üzerine konuşmayız. Sorunlu bölgeler, Kürdistan idaresinin dışındaki Kürt bölgeleridir. Girdiğimiz yerlerden geri çekilmeyeceğiz" diye konuştu.

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN KUZEY IRAK HÜKÜMETİNE TEŞEKKÜR

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de sorunlu bölgeleri terörist gruplardan koruyan peşmerge güçleriyle, Irak'tan kaçan sığınmacılara kapılarını açan Kuzey Irak hükümetine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum