Barzani'den PKK'ya rest

Barzani'den PKK'ya rest

Mesud Barzani, bu dönemden sonra silahla bir yere varılamayacağını belirterek, “Bundan sonra PKK silah yöntemini sürdürürse sonucuna kendi katlanır. ” dedi.

Türkiye'deki temaslarının ardından Sheraton Otel'de basın mensuplarının sorularını cevaplayan Barzani, Türk yetkililerin kendisine “PKK'nın silah bırakması için bir talep ilettiği” konusundaki haberlerin hatırlatılması üzerine Barzani, bu meselenin silahlı yöntemlerle çözülemeyeceğini, barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini söyledi.
Barzani, “Barışçıl yöntemlerle çözülmesi için çabalarımıza devam edeceğiz. Barışçıl yöntemlerle çözülmesi için her türlü katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.
Türkiye ile Kandil arasında arabuluculuk yapıp yapmadığı yönündeki soru üzerine de Barzani, şunları söyledi:
“Bizim üzerimizden Kandil ile herhangi bir toplantı ve görüşme gerçekleşmedi. Ben ‘PKK'ya silah bıraktırırım' demiş değilim. Silah çağının geride kaldığını söylüyorum. Bana kulak verilirse barışçıl yöntemler aramalılar. Bu dönemden sonra silahla bir yere varılamaz. Bundan sonra PKK silah yöntemini sürdürürse sonucuna kendi katlanır. Ben PKK'nın Irak Kürdistan'ın da hüküm sürmesine müsaade etmem.”

DEMOKRATİK AÇILIM DESTEKLENMELİ

Hükümetin başlattığı ‘demokratik açılım' süreci ile ilgili soruyu da cevaplayan Barzani, “Türkiye devletinin bu yeni bakışına PKK ve BDP'nin daha fazla destek vermelerinin daha iyi olacağına inanıyorum” dedi. Barzani Suriye konusunda ise, “Suriye'deki Kürtlerin vatandaşlık hakkı bile yok, bu hakkı kazanmalarını destekliyoruz. Suriye'deki Kürtler Suriye Ulusal Konseyi ile görüşüyorlar. Ancak henüz bir sonuç alınmış değil” diye konuştu.

SAVAŞ KÜRTLERE ZARAR VERİR

Mesud Barzani şunları söyledi: “Her zaman Türkiye ile dostane ilişki içinde bulunmak istedik. AK Parti'nin izlediği politika bizim için gerçekçi politikadır... Biz kesinlikle savaştan yana değiliz. PKK da benim düşüncelerimi çok iyi biliyor. Bundan sonraki süreçte savaş Kürt meselesine zarar verecektir... Kürt halkı olarak, ne Irak ne Suriye'yi tehdit ediyoruz. Diktatör iktidarlar bu ülkeleri tehdit ediyor, demokratik iktidar olursa sorun kalmaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.