Mesut Özil'in en büyük hayali!

Mesut Özil'in en büyük hayali!

Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli asıllı futbolcusu Mesut Özil, Brezilya'da gerçekleştirilecek 2014 Dünya Kupası'yla ilgili açıklamalar yaptı.

Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli asıllı futbolcusu Mesut Özil, Brezilya'da gerçekleştirilecek 2014 Dünya Kupası'nda iyi bir performans sergileyerek, futbol efsanesi olmak istediğini söyledi.

Sport Bild dergisine röportaj veren Özil, Brezilya'ya bir rüyayı gerçekleştirmek üzere gittiklerini ifade ederek,"Açıkça söylemem gerekir ki şampiyonluk harici başka bir sonuç bizim için bir hayal kırıklığı olur. Almanya şampiyonluğu hak ediyor" ifadesini kullandı.

Fritz Walter, Wolfgang Overath ve Lothar Matthaeus gibi futbol efsanelerini örnek aldığını ifade eden Özil, 2014 Dünya Kupası'nda iyi bir performans sergilemek istediğini belirterek, "Ben de futbol efsanesi olmak istiyorum" dedi.

12 Haziran'da Brezilya'da başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası'nda 10 numaralı formanın Lukas Podolski'ye verilmesine ilişkin Özil, "Futbol kariyerim süresince farklı forma numaralarıyla sahaya çıktım. Birçok oyun kurucu futbolcu 10 numaralı formayı giyerek geçmişte başarılı olmuş futbolcuları taklit eder. Fakat artık günümüzde böyle değil. Oyun kurucu, oynadığı oyunla kendisini gösterir" diye konuştu.

1974 Dünya Kupası'nın efsanevi Alman futbolcusu Overath'ın "Bir oyun kurucunun öz güveni yüksek olmalı" sözlerinin hatırlatılması üzerine Özil, şöyle devam etti:

"Overath bu söyleminde çok haklı. Bir oyun kurucusundaki öz güven çok önemlidir. Bu benim için de geçerli. Bugüne kadar hiçbir rakibimden korkum olmadı ve bundan sonra da olmayacaktır. Saygı her zaman olmalı fakat risk alabilmek için cesaret de şart."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.