Mesut Yılmaz'ın annesi toprağa verildi

Mesut Yılmaz'ın annesi toprağa verildi

Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz (87), Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede dün akşam hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın annesi Güzide Yılmaz'ın cenaze namazı, öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii'nde kılındı. Cenaze namazına Mesut Yılmaz, eşi Berna Yılmaz, çocukları Yavuz ve Hasan, kardeşi Turgut Yılmaz eşi Claudia Yılmaz, kardeşi Nilüfer Yılmaz ve yakınlarının yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Bakan Hüsamettin Özkan, eski Bakan Yaşar Okuyan, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, eski Milletvekili İlhan Kesici ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi Yılmaz ailesi taziyeleri kabul etti. Taziye için bekleyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Cenaze namazı ve edilen duaların ardından Güzide Yılmaz, Edirnekapı Şehitliği'ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği görüldü.

Mesut Yılmaz'a taziyesini iletmek için gelen Abdurrahim Albayrak, "Güzide anne hepimizin annesi. Allah rahmet eylesin. Mesut Bey çok eski arkadaşım, yakın dostum. Kendisini yalnız bırakmak istemiyor bütün sevenleri. Anne acısı çok zordur. Ben babamı kaybettim. Ailenin iki gündür halini görüyorum. Aile acısının ne kadar zor olduğunu görüyorum. Bütün aileye sabır diliyorum. Güzide anneme de Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Mesut Yılmaz'ın çok yakın dostu olduğunu ve çok uzun süre birlikte çalıştıklarını belirten Hüsamettin Özkan ise, "Anne, baba acıları unutulmaz, derin iz bırakır. Allah sabırlar versin. Allah rahmet eylesin. Sevenlerinin başı sağ olsun." diye konuştu.

Güzide Yılmaz'ı yakından tanıdığını aktaran İlhan Kesici ise, Güzide Yılmaz'ın tarikat ehli olduğunu dile getirdi. Kesici, "Allah cümle geçmişlere rahmet eylesin, mekanının cennet eylesin. Bütün tanıyanlarına sevenlerine de Cenab-ı Allah'tan başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.