Mesut Yılmaz'la İlgili ÇARPICI İDDİA?

Mesut Yılmaz'la İlgili ÇARPICI İDDİA?

Susurluk hükümlüsü, eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, dün faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında yaklaşık 2.5 saat süre ile savcılıkta ek ifade verdi.

Eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın dün Ankara Özel Yetkili Savcısı Hakan Yüksel’e ikinci kez ifade verdi.

1990’larda meydana gelen faili meçhul cinayetlerle ilgili itiraflarıyla gündem yaratan eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın, ANAP Kırıkkale Milletvekili Alparslan Pehlivanlı’nın ölümünden sorumlu tutulan ANAP Keskin İlçe Başkanı Metin Vural’ın “alınmasını”, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Abdullah Çatlı’dan istediğini, bunun üzerine Vural’ın “alınarak” öldürüldüğünü açıkladı. Çarkın, isimlerinin ölüm listesinden silinmesini isteyen Kürt işadamlarının Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin’e çantalar dolusu paralar verdiğini söyledi.

1994 yılında öldürülen Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın, Sağlık Bakanı Teftiş Kurulu Başkanı Namık Erdoğan, avukatlar Faik Candan ve Yusuf Ekinci cinayetini itiraf eden eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın, dün Ankara Özel Yetkili Savcısı Hakan Yüksel’e ikinci kez ifade verdi.

Yılmaz Çatlı’dan istemiş

Çarkın’ın ek ifadesine Taraf ulaştı. İfadesinde 1994 yılında öldürülen ANAP Kırıkkale Milletvekili Alparslan Pehlivanlı’nın ölümünden sorumlu tutulan ANAP Keskin İlçe Başkanı Metin Vural cinayetiyle ilgili itiraflarda bulunan Çarkın, olayla ilgili şunları anlattı: “Metin Vural cinayetinin meydana geldiği gün Oğuz Yorulmaz beni Kırıkkale merkezde olduğum sırada aradı. ‘Senle görüşmem lazım. Kırıkkale Keskin yolu üzerinde beni görürsün’ dedi. Ben olay yerine gittiğimde yol kenarında araçlarını durdurmuşlardı. Metin Vural’ın yanında bir kişi daha vardı. Oğuz’a neler olduğunu sorduğumda, ‘bu şahısları Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığı’na götüreceğiz. Çünkü bunlardan biri Pehlivanlı’nın ölüm olayı ile ilişkili. Bunun alınmasını Mesut Yılmaz, Abdullah Çatlı’dan istemiş. Bu nedenle Metin Vural’ı Ankara’ya götüreceğiz’ dedi. Ben de bunun üzerine Vural’ın yanındaki şahsın götürülmesine gerek olmadığını söyledim, şahsın koluna girerek, ‘buradan uzaklaş’ dedim. Ben, Vural’ın gözaltına alınması ile ilgili bilgileri Oğuz Yorulmaz aracılığıyla öğrendim. Metin Vural’ın gözaltına alındığında Simith Wesson 357 Magnum isimli bir silahı da varmış, onu da hatırlıyorum. Vural cinayeti liste dışı işlenen bir cinayetti.”

‘Listeden çıkmak için para verdiler’

Dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından açıklanan Kürt işadamlarına yönelik “ölüm listesi”ne değinen Çarkın, bu konuda şunları söyledi: “Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin’in bilgisi dahilinde gerçekleştirilen infazlarla ilgili ölüm listesinden haberdardım. Hatta bu ölüm listesinde olduğunu öğrenen iş adamları kendilerini kurtarmak ve isimlerini listeden çıkartabilmek için yüklü miktarda çantalar dolusu paraları İbrahim Şahin aracılığıyla Mehmet Ağar’a getirildiğini duymuştum. Bir keresinde bir iş adamının çantalar dolusu parayı Şahin’e teslim ettiğine de şahitlik ettim.” Ayhan Çarkın, Ergenekon Davası tutuklularından Veli Küçük, Ayhan Akça ve İbrahim Şahin’in ortak bir işadamı aracılığıyla Azerbaycan’da görüştüklerini iddia etti.

İnfaz ekibi Antalya’da kurs gördü

İfadesinde asker ve polis özel harekât arasındaki ilişkiye de dikkat çeken Çarkın, “İnfaz işlerini gerçekleştiren özel harekât polisleri bir kısım asker kökenli şahıslarla Antalya’da ‘rehine kurtarma’ adı altında 50 günlük özel bir eğitime tabii tutuldular. Bu eğitime askerler ve özel harekât polisleri birlikte katıldılar. Eğitimin koordinatörü Korkut Eken’di. Eken bu eğitime katılanların tamamını iyi bilir. Bu eğitimden Mehmet Ağar da haberdardı. Ayrıca Ağar’ın haberi olmadan böyle bir eğitim yapılamazdı. İnfaz işlemleri gerçekleşirken sahte görev belgesi düzenlenmiş. İnfaz işlemleri gerçekleştiği sırada bu işlemleri gerçekleştiren görevlilere farklı illerde görevliymiş gibi görev kağıtları düzenleniyordu. Mesela Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu, Tarık Ümit isimli MİT ve Emniyet arasında çalışan şahsı aldıklarında Ayhan Akça Diyarbakır ilinde görevli gözüküyordu” diye konuştu.

Çarkın: Adalet er geç yerini bulur

Ayhan Çarkın dün Ankara Adliyesi’ne getirildiği sırada Taraf ’ın sorularını yanıtladı. “Son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya “Her şey hayırlı olacak, hayırlı” diye yanıtlayan Çarkın, “Arkadaşlarınız suçlamaları reddetti” sorusuna ise “Adalet er geç yerini bulur” şeklinde yanıt verdi. Çarkın, “infaz emirlerini kim verdi?” sorusuna da “Adaleti izleyin ortaya çıkar” diye yanıt verdi.

Taraf 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.