Hafta sonunda hava nasıl? Haritalı

Hafta sonunda hava nasıl? Haritalı

Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Buzlanma ve don olayı ile birlikte sise dikkat! Bölge bölge hava:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis bekleniyor.

Rüzgarın ülkenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı, zamanla doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

-SİS, BUZLANMA VE DON UYARISI-

İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-ÇIĞ UYARISI-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

5 GÜNLÜK TAHMİN İÇİN TIKLAYIN >>>>

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklıkdeğerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (9)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sisli (7)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu (15)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (17)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu (17)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (11)

ERZURUM: Parçalı ve az bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli (-11)

VAN: Parçalı ve az bulutlu (-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu (9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu. Sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusu ile Edirne çevrelerinde yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu. Sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

VAN'IN EĞİMLİ BÖLGELERİNDE ÇIĞA DİKKAT

Ekim ayında 7,2 şiddetinde depremin meydana geldiği Van, bugün parçalı az bulutlu geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Van’da bugün yağış beklenmiyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Van gündüz 4, gece eksi 5 derece olacak.

 

TÜRKİYE GENELİ HAVA TAHMİLERİ İÇİN TIKLAYIN










 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.