Meteoroloji: Haftasonuna Dikkat

Meteoroloji: Haftasonuna Dikkat

Meteoroloji hafta sonu beklenen yüksek sıcaklık konusunda uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü, hafta sonunda beklenen yüksek hava sıcaklığına karşı vatandaşları uyardı.

Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Güney, İç ve Doğu kesimlerinde etkili olan Basra alçak basınç merkezi kaynaklı sıcak hava dalgası sebebiyle, hafta sonunda İç Anadolu ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ekstrem sıcaklık değerlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

31 Temmuz Cumartesi günü, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Diyarbakır, Batman ve Türkiye'nin iç kesimlerinde bulunan Afyonkarahisar ve Niğde illerinde, 1 Ağustos Pazar günü iç bölgelerde bulunan Ankara, Afyonkarahisar, Niğde, Kırıkkale, Konya, Karaman ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan Şanlıurfa, Batman illerinde uzun yıllar ortalamalarının üzerinde ve ekstrem (rekor) değerler civarında sıcaklıkların yaşanacağı tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar Bölge Müdürlüğü, vatandaşlardan sıcak ve ultraviyole (UV) ışınları için uyarı verilen bölge ve günlerde mümkün olduğunca güneşten kaçınmalarını, zorunlu olmadıkça 11.00-15.00 saatleri arasında dışarıya çıkılmamalarını tavsiye etti. Açıklamaya göre, aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı, ağır işler ve spor yapılmamalı. İnce, açık renkli bol elbiseler giyilmeli, şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalı. İmkanlar ölçüsünde sık duş alınmalı, ağır ve yağlı yiyeceklerden kaçınmalı ve bol bol sıvı tüketilmeli.

CİHAN

Etiketler :