İşte hafta sonu hava tahminleri

İşte hafta sonu hava tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Türkiye genelinde Hafta sonu tahminlerini açıkladı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'de 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Marmara ile öğleden sonra Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Bartın ve Düzce, akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde, gece saatlerinde Kütahya, Bilecik ve Bolu ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumusuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile öğleden sonra Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden itibaren İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova, akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Isparta, Burdur, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ile Antalya'nın doğu ilçelerinin sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ile Ankara'nın batı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısının (Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir ve Yozgat) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde Ankara'nın kuzey ilçerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Zonguldak, Bartın ve Düzce, akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu, gece saatlerinde Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; öğleden sonra güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Elazığ ve Şırnak çevrelerinin yağmur, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte Erzurum ve Ağrı çevrelerinde sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ













 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.