Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Malatya ve Giresun ile gece saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görülecek..

Hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

Yağışların, Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, İbradı, Gazipaşa), Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile zamanla genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya'da hafif olmak üzere genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Bursa, Bilecik, Edirne ve Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Afyon, Kütahya ve Uşak çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu ilçeleri (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) ile Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genelikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra bölgenin doğusu ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile gece saatlerinden sonra Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genellikle yağmur akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

(CİHAN)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.