Meteoroloji son dakika kar geliyor

Meteoroloji son dakika kar geliyor

Meteoroloji İşleri'nden gelen son dakika haberlere göre yoğun kar yağışı Türkiye'yi vuracak son hava durumu tahminine göre kar yarın geliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika haberlere göre Türkiye yoğun kar yağışının etkisine giriyor. Sonhava durumu tahminlerine göre sıcaklık 14 derece birden düşecek kar yağışıyarından itibaren etkili olacak. 

Meteoroloji 'nin verdiği son hava durumutahminine göre yurdun batı kesimlerinin salı gününden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. 

HAVA BİR ANDA SOĞUYOR

Meteoroloji 'nin yaptığı son tahminlere göre, İstanbul'da bugün 15 derece civarında hava sıcaklığı ani düşüş gösterecek salı ve çarşamba günü 10 derece birden inerek gündüz 4 dereceye gelecek. 
meteoroloji-son-dakika-kar.jpg
Sıcaklıklar Balıkesir'de 14'ten 2 dereceye, Bursa'da 13'den 2 dereceye, Yalova'da  12'den 2 dereceye, Çanakkale'de ise 16'dan 2 dereceye gerileyecek. 

Düşen hava sıcaklıkları, yağışları kara çevirecek. Marmara'nın büyük  bölümünde salı günü karla karışık yağmur beklenirken, yılın son gününde kar  yağışı başlayacak. 

İSTANBUL'DA SALIDAN İTİBAREN

İstanbul'da hava durumu raporuna göre salı gününden itibaren 3 gün karla karışıkyağmur etkili olacak. Hava sıcaklığının bu gece hızlı düşmesinin ardından kar yağışıgörülmeye başlayacak. 

Salı gününü karla karışık yağmurla geçirecek Balıkesir, Bursa,  Çanakkale ve Yalova'da ise yılın son günü ile 1 Ocak'ta kar yağışı olacağı  öngörülüyor. 

Bölgede 30 Aralık ile 1 Ocak arasında gecenin en düşük sıcaklıkları 1  ile sıfırın altında 2 derece şeklinde tahmin ediliyor. 

meteoroloji-son-dakika-kar-geliyor.jpg

BURSA VE İSTANBUL'DA SEFERLER İPTAL

Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

BUDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.00 Mudanya-İstanbul ve 08.00 İstanbul-Mudanya seferleri hava muhalefeti nedeniyle yapılamadı.

BUDO, 09.00'daki Mudanya-İstanbul, 09.30'daki Armutlu-İstanbul ve 10.45'teki İstanbul-Mudanya seferlerini de iptal etti.

İDO da 07.00 ile 07.15 Yalova-Pendik, 07.00 Pendik-Yalova, 07.30 Bursa-Yenikapı, 07.30 Bandırma-Yenikapı, 08.00 Bursa/Armutlu-Yenikapı/Kadıköy deniz otobüsü seferlerini gerçekleştiremedi.

Ayrıca İDO, 08.15'deki Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova ve Yalova-Pendik ile 09.00'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 10.30'daki Bursa-Yenikapı/Kadıköy ve 18.30'daki Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferlerinin de iptal edildiğini duyurdu.

MARMARA BÖLGESİ BUGÜNKÜ HAVA DURUMU
 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden, öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.En Düşük (°C)En Yüksek (°C)
BURSAParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerindeyağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 16
CANAKKALEParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 16
EDIRNEParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 12
ISTANBULParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerindeyağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 15
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.