Meteoroloji'den Yağış Uyarısı-Haritalı

Meteoroloji'den Yağış Uyarısı-Haritalı

Meteoroloji uyardı. Ülkenin büyük bölümünde çok etkili yağışlar bekleniyor

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), ilk saatlerde Marmara'nın kuzeyi, Kıyı Ege ile ülkemizin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz ile Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ile Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya'da hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak, iç kesimlerde yağmur şeklinde olacak. Yağışların; İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak, iç kesimlerde yağmur şeklinde olacak. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, Sivas, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar kıyılarında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Tokat çevreleri, öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz yağışlı geçecek. Yağışlar Tokat ile Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile zamanla bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ




İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


İLLERİN SICAKLIK DEĞERLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :