Cübbeli'yi hocası ziyaret etti

Cübbeli'yi hocası ziyaret etti

Metris Cezaevinde bulunan Cübbeli Ahmet'in hocası sürpriz bir ziyarette bulundu...

İsmailaga.info adlı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: Metris Cezaevi bugün tarihi bir hadiseye şahitlik etti. Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri bir zamanlar Müderris köyü namıyla meşhur olan bugün ise cezaeviyle gündeme gelmekte olan Metris'e, yetiştirdiği talebesi, yazılmakta olan tefsîrinin baş vazifelisi, zamanımızın önemli ve etkili hocaefendilerinden Cübbeli Ahmet Hocaefendi'ye, ailesi muhtereme Hanımefendi ile birlikte duygu yüklü anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. 28 Şubat'ın da en büyük mağdurlarından olup on üç ay hapis yatan, her dönemde etki ve hizmet sahası büyüdükçe her türlü yolla engellenmek istenen ve Türkiye'deki İslamî uyanış ve dirilişin öncülerinden olan bu büyük İslam alimi, yine birtakım ithamlardan dolayı dört aydır cezaevinde tutulmakta ve çok sevdiği Üstadından ve cemaatinden ayrı bırakılmaktadır.

Cübbeli Ahmet Hocaefendi şu anda biran evvel berat ile Mahmud Efendi Hazretleri'nin hizmetlerine devam etmeyi sabr-ı İlahî ile beklemektedir. Cübbeli Ahmet Hocaefendi'nin tutukluluk müddeti uzadıkça, uzun süredir onu göremeyen ve özleyen Mahmud Efendi Hazretleri, “Daha çıkmadı mı”, ‘Bir insan bu kadar tutulur mu” gibi ifadelerle onun hapiste tutulmasından dolayı serzenişde bulunmuş ve nihayet “Onu bir görsem iyi olur” buyurarak ziyaret etmeyi murad etmişti. Bugün gerçekleşen bu ziyaret birbirini seven ve candan bağlı iki gönül dostu şeyh ile talebesinin muhabbet dolu ama hüzünlü bir kavuşmasının feyiz ve heyecanıyla çok duygusal anlara sahne oldu. Cübbeli Ahmet Efendi bu görüşmede çok heyecanlanmış ve gözlerinden yaşlar boşanarak Üstadına sarılıp ellerini öpmüştür. Mahmut Efendi Hazretleri de onu bağrına basarak metanetle teselli etmiştir.

Mahmud Efendi Hazretleri ona, “Günün belli mi” diye sormuş, Cübbeli Ahmet Hocaefendi de, “Efendi Hazretleri günüm belli değil, dua edin, himmet edin, günüm belli olsun, berat edeyim, aklanayım” demişlerdir. Bunun üzerine “Bezdin mi” diye soran Mahmud Efendi Hazretleri'ne Cübbeli Ahmet Hocaefendi “Hayır bezmedim Efendi Hazretleri, ama sizden uzak olmanın hüznünü taşıyorum, himmet buyurun da biran evvel çıkıp size hizmet edeyim” diye cevap vermişlerdir. Mahmud Efendi Hazretleri de kabul buyurup tasdik etmişler ve “İnşallah” buyurmuşlardır. “Benim yanımda mezar al, kabirde de bana tefsir okursun” buyurarak ahirette bile yanından ayırmak istemediği Cübbeli Ahmed Hocaefendi'ye çok kıymet veren Mahmud Efendi Hazretleri, hanelerine dönünce “O benim yüzüme gözüme baktı, ben onun yüzüne gözüne baktım” diyerek hasretlerini beyan etmişlerdir.

İslam alimlerinin garîb bırakılmasının İslam aleminin garîb olmasına sebep olduğu düşünülecek olursa, Mahmut Efendi Hazretleri'nin Cübbeli Ahmet Hoca'ya verdiği kıymetin anlamı daha iyi anlaşılacaktır. Allah-u Te'ala ve Tekaddes Hazretleri İslamı ve İslam alimlerini garîblikten halas edip, İslam'ı ve İslam alimlerini hür ve azîz eylesin!

marifethaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum