MGK sonrası uçak açıklaması

MGK sonrası uçak açıklaması

MGK: Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarını saklı tutarak kararlılıkla haraket edecek

MGK yapılan açıklamaya göre; Terör eylemleri çözüme dönük adımları atılarak, Terörle mücadeleye bütün imkanlar seferber edilerek, en güçlü şekilde ve kararlılıkla devam edileceği vurgulanmıştır...

TOPLANTI 5 SAAT SÜRDÜ

MGK 'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan haziran ayı olağan toplantısı 5 saat sürdü.

SURİYE İLE UÇAK KRİZİ

MGK toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ''Test ve eğitim görevi icra eden silahsız bir uçağımızın 22 Haziran 2012 tarihinde uluslararası hava sahasında Suriye tarafından vurulması olayı ayrıntılı olarak ele alınmış, Türkiye'nin bu saldırgan eylem karşısında uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarını mahfuz tutarak kararlılıkla hareket edeceği vurgulanmıştır'' denildi.

TERÖRLE MÜCADELE

MGK bildirisinde, ''Terörle mücadeleye, bugüne kadar olduğu gibi kapsamlı ve çok yönlü bir yaklaşımla, bütün imkanlar seferber edilerek, en güçlü şekilde ve aynı kararlılılkla devam edileceği vurgulanmıştır. Terör eylemlerinin, toplumsal barışın tesisi ve sorunun çözümüne yönelik irade ve bu yönde atılacak sağduyulu adımları sabote edemeyeceğinin altı çizilmiştir." denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.